Mavi: Budama yapan tazminatını almalı, budama yapmayan ÇAYKUR’a çayını satabilmeli

Mavi: Budama yapan tazminatını almalı, budama yapmayan ÇAYKUR’a çayını satabilmeli
Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi, yaş çayda budama zorunluluğunun ortadan kaldırılması gerektiğini ve budamanın gevşetilerek budama yapmayan üreticilere de ÇAYKUR'a çay satışı hakkı tanınması gerektiğini kaydetti.

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, yaş çay budamasının 7’de 1’den 10’da 1’e düşürülmesinin üreticilerin taleplerini karşılamadığını ve üreticiler için bir lütuf değil, bir hak olduğunu kaydetti.

Mavi, düzenlemenin iki yıl önceki duruma geri döndüğünü ve bu durumun üreticiler için bir lütuf olarak sunulmasının ucuz bir siyaset olduğunu belirterek, “Çay Üreticileri Dayanışma Derneği olarak çay budamasının gevşetilmesini 5 yıl budama yapan üreticilere bir muafiyet verilerek ÇAYKUR"a çay satabilmeli diye. Şimdi yapılan düzenleme ile iki yıl önceki duruma dönülerek sanki büyük bir değişim yapılmış gibi ve bunu lütuf gibi sunulması, başarı diye üreticilerle lanse edilmesi çok ucuz bir siyaset olmuştur.” Dedi.

Yaş çayda budama zorunluluğunun kaldırılması gerektiğini belirten Mavi, “Budama yapan tazminatını almalı, budama yapmayan ise ÇAYKUR’a çayını satabilmeli” diyerek, “Politika üretemeyenler bizlerin önerilerine istemezuk zihniyeti ile bakarak maalesef makamları işgal edilmektedirler. Vatandaşın sesine kulak verilmeden alınan kararlar hep kısa ömürlü olmuştur. Son alınan budama kararında olduğu gibi. Çayda budama mecburiyeti kalkmalı budama yapan tazminatını almalı budama yapmayan ÇAYKUR'a çayını satabilmelidir

Kaynak:İBRAHİM KÖROĞLU

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
28 Yorum