Mavi Yeşil, 23. Yılını Tamamladı

Mavi Yeşil, 23. Yılını Tamamladı
2000 yılının başında edebiyat ortamına çıkan iki aylık Mavi Yeşil dergisi Kasım-Aralık 2022 tarihli 138.sayısıyla yirmi üçüncü yılını tamamladı.

Rize'den çıkıp tüm Türkiye'yi selamlayan Mavi Yeşil dergisi, 2022 yılının son sayısıyla bir kez daha okurlarını selamlıyor.

Rize’de yayın hayatına başladığı andan itibaren ilgili herkesin bildiği oldukça zor yayıncılık koşullarına direnerek bugünlere gelen Mavi Yeşil, bugüne kadar bir sayısını bile aksatmadan 23. yılını geride bırakırken, dergi yönetimi tarafından mütevazı dergiyi yirmi üç yıldır edebiyat ortamında tutan okur ve yazarlara teşekkür edildi..

138. sayının şairleri Dilek Özkan, Mustafa Ruhi Şirin, Melih Elhan ve İbrahim Ekrem Keleşoğlu olurken, yılın son sayısında; Yunus Emre Gümüşler, Melis Azizi, Bekir Göl ve Ayşe Polat öyküleriyle yer aldı. Abdullah Ezik, yenilerde romanı yayımlanan Ercan y Yılmaz ile görüştü. Hüseyin Kaya, Nagihan Korkutata, bir film hakkında yazan Sait Kılıç ve roman değerlendiren Yasemin Koç sevimli kısa yazılarıyla katıldılar dergiye. Cem Yıldız, yazdıklarından çokça söz edilen romancı Tezer Özlü için yazdı. Çağla Göksel Çakır, şair Didem Madak’ı gündeme getirdi yeniden. Hasan Öztürk, dünya edebiyatına damgasını vurmuş Anton Çehov’un bir öyküsünde yaratıcılık sorununa değindi.

İyi okumalar diliyoruz.

İletişim: [email protected]

138. Sayının İçindekiler:

Çehov’un Kara Keşiş Öyküsünde

Delilik ve Dâhiliğin Sınır Çizgisinde Yaratıcılık / Hasan Öztürk - 3

Eylülü de Al Git / Dilek Özkan - 6

Tezer Özlü’de Varoluşçuluğun İzleri / Cem Yıldız - 7

A Harfi Kardeşliği / Mustafa Ruhi Şirin - 9

Ercan y Yılmaz ile Altı Üstü İstanbul Üzerine Konuşma / Abdullah Ezik - 10

Yüzyıllık Yalnızlık Romanı Hakkında / Yasemin Koç - 12

Çiğdem Ablaya Mektup / Melih Elhan - 14

“Bir Zamanlar Anadolu’da” Filmine Panoramik Bir Bakış / Sait Kılıç - 15

“Ah”ların Şairi: Didem Madak / Çağla Göksel Çakır - 17

“Direnç Çiçeğim” / İbrahim Ekrem Keleşoğlu - 20

İşte Bizim İstanbul’umuz / Nagihan Korkutata - 22

Yorgunluk Kuşu / Hüseyin Kaya - 23

Tövbe / Yunus Emre Gümüşler - 25

Siti / Melis Azizi - 27

Balaban Ekrem ve Bernardelli Hemingway / Bekir Göl - 29

Takas / Ayşe Polat - 30

mavi-yesil-dergisi-138-sayi.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum