Mayi'den Rize'ye AVM Yerine Kapalıçarşı Teklifi

Mayi'den Rize'ye AVM Yerine Kapalıçarşı Teklifi
MHP'nin Rize Eski İl Başkanı Zeki Mayi, Rize'ye alışveriş merkezi (AVM) yerine kapalıçarşı yapılmasının daha kazançlı olacağını söyledi.

MHP'nin Rize Eski İl Başkanı Zeki Mayi, yaptığı açıklamada, "Rize'de avm yerine, ilimizin geleneksel ve tarihi özellikleriini, modern mimari ile yorumlayarak yansıtan bir çarşı kurulmalıdır." dedi.

Mayi açıklamasında Türkiye’de yaklaşık 300 adet “Alış Veriş Merkezi” var. AKP tarafından önümüzdeki yıllarda yaklaşık 150 adet daha açılacağı öngörülüyor. Alışveriş merkezlerinin kurulduğu şehirlerde küçük esnaf, bakkal, kırtasiye gibi dükkanlardan zamanla pek çoğu kapanıyor. AVM'ler yüksek kira giderlerini fiyatlarına % 50 oranında yansıtıp tüketiciye yüklüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Rize Belediyesi ve TOKİ ile koordineli olarak Rize’de yapılacak 2 Adet KAPALIÇARŞI benzeri esnaf çarşılarının, sanayi sitelerinde olduğu gibi küçük esnafı ya çok ucuz fiyatla iş yeri sahibi yapacaktır ya da çok uygun kira bedeliyle iş yeri tutmasını sağlayacaktır ki buda tüketicilere yansıyacaktır. Bu çarşı projesi içerisinde; bir müze, organik gıda pazarı, fuar alanı, çay pazarı vb gibi farklı sektörlerin turizme de katkı sağlayacak şekilde dizayn edilmesi AVM’lerden daha yararlı olacaktır." dedi.