"Mehmet Artık Uyan"

"Mehmet Artık Uyan"
İki ay önce kafasına taş çarpması sonucu ağır yaralanan Rizeli dağcı Mehmet Şahin için dağcı dostları tırmanış düzenledi.

Rizeli dağcılardan Mehmet Şahin, iki ay önce Erzurum'da gerçekleştirdiği bir tırmanış sırasında yamaçtan düşen taşın kafasına çarpması sonucu ağır yaralandı. İki aydır Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi süren Şahin, tüm müdahale ve tedavilere rağmen iyileşme belirtileri göstermedi. Makinelere bağlı hayatta kalma mücadelesi veren dağcı için, dağcı dostları bir tırmanış düzenleyerek Şahin’in çok sevdiği dağların sesini telefonla kendisine dinletip Şahin’den bir kımıldama bekledi.

mehmet-artik-uyan-yuruyusu-1.jpg

"Mehmet Artık Uyan" isimli tırmanışa 80’e yakın sporcu katıldı. Dağdan telefonla Mehmet Şahin’e çok sevdiği dağların sesi dinletilirken, doktorları yoğun bakımdaki Şahin’in telefondan gelen seslere karşılık göz kapaklarını hafifçe oynatarak karşılık verdiğini belirtti. Dağcı dostları Şahin’in biran önce uyanarak aralarına dönmesini beklediklerini söyledi.

mehmet-artik-uyan-yuruyusu-2.jpg