Meireles'e Rekor Ceza

Meireles'e Rekor Ceza
PFDK, Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Raul Meireles'e 11 maç ceza verdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'nin Portekizli futbolcusu Raul Meireles'e 11 maç ceza verdi. PFDK'nın Meireles'e hakeme tükürmekten 8 maç, yaptığı hareketten de 3 maç ceza aldığı ifade edildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun Meireles hakkında aldığı karar şu şekilde:

"Fenerbahçe A.Ş. sporcusu Raul Jose Trindade Meireles'in, ihraç sonrası müsabaka hakemine tükürmesinden dolayı ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 11 resmi müsabakadan men cezası ve 20 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, cezanın infazının çift sarı kart görmesi nedeniyle oynamaması gereken ilk müsabakayı takiben başlatılmasına" karar verilmiştir.

MEIRELES KIRMIZI KARTA SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Sarı - lacivertli kulübün Portekizli futbolcusu Raul Meireles, Profesyonel Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya ile birlikte yayıncı kuruluştaki görüntüler eşliğinde FBTV'de Yasir Kaya'nın sunduğu "Gündem" programında Galatasaray maçında kendisine gösterilen kırmızı kartı ve sonrasında açıklanan raporu değerlendirmişti.

Raul Meireles, kimsenin yüzüne tükürmediğini belirterek, "Herkes net şekilde bilsin istiyorum. Bu futbolla ilgili durum değil. Bu benim kişiliğimle ilgili bir durum." demişti.

Bu durumun kişilik haklarına saldırı olduğunu dile getiren Meireles, "Bunu bir suçlama olarak görüyorum. Ben hakem raporunda belirtildiği gibi hakemin yüzüne kesinlikle tükürmedim. Ona yönelik gay işaret yaptığım suçlaması da var. Asla ona böyle bir harekette bulunmadım. Görüntüleri izlememe gerek yok, ne yaptığının farkında olan biriyim. Tükürmediğimi gay işareti yapmadığımı söyledim. Bu rapora asla katılmıyorum. Benim cezalandırılmam isteniyorsa, yaptığım şeylerden dolayı cezalandırılmalıyım. Yapmadığım şeylerden dolayı cezalandırılmayı kabul edemiyorum." diye konuşmuştu.