Merhum Belediye Başkanı İçin Hatmi Şerif Okutulacak

Merhum Belediye Başkanı İçin Hatmi Şerif Okutulacak
1989-1994 tarih aralığında 30. Dönem Rize Belediye Başkanlığı yapan Merhum Memiş Ali Usta’ya Ölümünün 10. Yıldönümünde Pazarköy merkez Camiinde Hatmi Şerif okutulacak.

Rize Belediyesi Eski Başkanlarından Merhum Memiş Ali Usta’nın 10. Ölüm yıldönümünde 17 Aralık Perşembe günü, Pazarköy Merkez Camiinde Akşam Namazına müteakip Hatmi Şerif okunarak anılacak. 

BAŞKAN KASAP NUR İÇİNDE YATSIN…

Rize Belediyesi’ne önemli hizmetleri bulunan Merhum, Belediye Eski Başkanlarından Memiş Ali Usta için Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ölümünün 10. Yıldönümünde öncelikle geride kalan Ailesine ve sevenlerine Allah’tan uzun ömür, sabır ve esenlikler diledi.

image-560.jpeg

Başkan Kasap, Rize Halkı adına yaptığı hizmetlerden dolayı şükran ve minnetlerini sunarak, Allah Nur içinde yatırsın. Tüm halkımızı sevenleri ve dostlarını 17 Aralık Perşembe gecesi okunacak olan Hatmi Şerif için Pazarköy Merkez Camii’ne davet etti.

ÖZ GEÇMİŞİ…

image-559.jpeg

03.01.1934 yılında Rize’de doğdu. İlköğrenimini Rize’de, Lise’yi İstanbul Saint Benoit Özel Fransız Lisesinde tamamladı.

Üniversite eğitimi için Almanya’ya gitti ve Aachen Teknik Üniversitesinden Maden Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.
1969 ila 1989 yılları arasında sırası ile Almanya Ruhrkohle AG de, Türkiye Demir Çelik İşletmelerinde ve çeşitli özel sektör kurumlarında yöneticilik yaptı.

1989-1994 yılları arasında Rize Belediyesi 30.dönem Başkanı olarak görev yaptı.
Memiş Ali Usta evli ve iki çocuk babasıydı.