Mertoğlu: “AK Parti Dönemlerinde Sosyal Hizmetlerde Çağ Atladık”

Mertoğlu: “AK Parti Dönemlerinde Sosyal Hizmetlerde Çağ Atladık”
AK Parti Rize Milletvekili Adayı Av. Harun Mertoğlu, AK Parti döneminde sosyal hizmetlerde çağ atlanıldığını belirterek, yeni dönemde sosyal hizmetlerin artarak devam edeceğini kaydetti.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Rize’de çalışmalarını sürdüren AK Parti Rize Milletvekili Adayı Av. Harun Mertoğlu, vatandaşlarla bir araya gelmeye ve AK Parti’nin seçim beyannamesi hakkında vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor.

Fındıklı ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Av. Mertoğlu, talep ve önerileri dinledikten sonra AK Parti dönemlerinde Türkiye’nin sosyal hizmetler noktasında hangi konuma geldiğine değinerek yaşlı bakımı, hasta bakımı, engelli bireylerin hakları ve daha bir çok konuda devrim niteliğinde uygulamaların hayata geçtiğini yeni dönemde de Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi ve Aile Koruma Kalkanı Programı’nın da hayata geçirilmesiyle gelir seviyesi asgari hayat standardının altında hane bırakılmayacağını ve ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek, gençler öncelikli olmak üzere her ailede en az bir kişiye iş imkanı sağlanacağını kaydetti.

Mertoğlu, AK Parti hükümetleri döneminde başlayan yaşlılar için hizmetleri hatırlatarak, “Evde sağlık hizmetlerini 81 ilde yaygınlaştırdık. Bu sayede yaşlı veya yatağa bağımlı hastalarımızın evlerinde kaliteli, etkili, ulaşılabilir ve güvenli sağlık hizmeti almasını sağlıyoruz. Bu kapsamda 2012 yılından bugüne kadar yaklaşık 2,2 milyon hastaya hizmet verdik. Yine ayı şekilde ihtiyaç sahibi engelli ve yaşlı bireylerin bakımına katkı sağlamak amacıyla evde bakım maaş uygulaması yine AK Parti döneminde başlatılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı seçim beyannamemizde de yer aldığı üzere gelir seviyesi asgari hayat standardının altında hane bırakmayacağız. Bunun için, Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemini hayata geçireceğiz. Bu çerçevede, Aile Bazlı Vatandaşlık Maaşı uygulamasını başlatacağız.

Yeni dönemde, aileyi güçlendirmeye dönük yenilikçi mekanizmalar geliştirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde uygulamaya koyacağımız Aile Koruma Kalkanı Programıyla ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, yeni ailelerin kurulmasını teşvik edecek, gençler öncelikli olmak üzere her ailede en az bir kişiye iş imkanı sağlayacak, aileyi ve çocuğu tehdit eden her türlü olumsuz eğilimlere karşı etkin bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.

Aile Koruma Kalkanı Programının finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacaktır. Bu sosyal amaçlı bankanın ana gelir kaynaklarından biri de Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacaktır. Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında, ev hanımlarının emekliliğine destek sağlayacak, her ailede gençler başta olmak üzere en az bir çalışan olması sağlanacak, yeni evlilikler teşvik edilecektir. Ev hanımlarının evdeki emekleri karşılığında emeklilik gibi bir güvenceye sahip olmalarını en temel hakları olarak görüyoruz. Bu çerçevede, ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız." Dedi.

Mertoğlu, ilçede Muhtarlar Derneği, Esnaf Sanatkarlar Odası ve Nakliyeciler Kooperatifine de ziyarette bulundu.

harun-mertoglu-rizede-secim-ziyaretinde-1-001.jpg

harun-mertoglu-rizede-secim-ziyaretinde-2-001.jpg

harun-mertoglu-rizede-secim-ziyaretinde-3-001.jpg

harun-mertoglu-rizede-secim-ziyaretinde-4-001.jpg

harun-mertoglu-rizede-secim-ziyaretinde-5-001.jpg

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum