Mertoğlu'ndan uluslararası topluma Filistin çağrısı

Mertoğlu'ndan uluslararası topluma Filistin çağrısı
AK Parti Rize Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Harun Mertoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda İsrail'in Filistin'de uyguladığı devlet terörüne karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Ak Parti Rize Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Av. Harun Mertoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada İsrail'in Filistin'de ve Gazze Şeridi'nde uyguladığı devlet terörüne karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Rize Milletvekili Av. Mertoğlu, genel kuruldaki konuşmasında, “İsrail'in Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırıları 12. gününde devam ederken son olarak içerisinde henüz savaşın ne anlama geldiğini dahi bilmeyen çocukların yardıma muhtaç yaşlıların engellilerin tedavi gördüğü bir hastaneye acımasızca saldırması sonucu yüzlerce kişi hayatını kaybetmiştir. Sivil hayatı ve korumasız kişileri hedef alan bu saldırılar savaş suçu olmanın yanı sıra birer insanlık suçudur, soykırımdır. Uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırıdır. Yapılan katliamların başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere uluslararası toplumun vicdanını temsil edebilen birkaç lider ve parlamento dışında kimseden tepki görmemesi hatta başta ABD olmak üzere bir çok devletin bu saldırılara destek vermesi kelimenin tam anlamıyla soykırıma ortak olmaktır. Uluslararası toplumu dünya sustukça cesaretlenen bu devlet terörünü durdurmak ve soykırımların hızlı bir şekilde adalet önüne çıkarmak için acilen somut ve etkili adımlar atmaya çağırıyoruz” dedi.

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum