Meteoroloji'den Doğu Karadeniz'e Sel Uyarısı

Meteoroloji'den Doğu Karadeniz'e Sel Uyarısı
Meteoroloji, bu gece yarısından yarın akşam saatlerine kadar Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde beklenen kuvvetli ve çok kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun için uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, bu gece saat 03.00'ten itibaren Doğu Karadeniz'de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Giresun, Trabzon ve Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize il geneli ile Artvin'in, Giresun'un ve Trabzon'un kıyı kesimlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2), Rize'nin kıyı kesimlerinde yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor.

Yağışların Cuma günü saat 21.00’dan itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.