MHP Rize İl Başkanı Birben'den İktidara Sert Eleştiri

MHP Rize İl Başkanı Birben'den İktidara Sert Eleştiri
MHP Rize İl Başkanı Serkan Birben, dün akşam Rize’de yaşanan şiddetli yağmur sonucundaki sel ve heyelanlar dolayısıyla iktidar partisini sert sözlerle eleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı Serkan Birben, dün kentte meydana gelen heyelan ve toprak kaymaları dolayısıyla yaptığı açıklamada, iktidar partisini sert sözlerle eleştirdi. İl Başkanı Birben, Başbakanlar ve Cumhurbaşkanı çıkartmış Rize’nin bürokraside yetkin olmayan atamaları, yandaş sendika uygulamaları, bilge ve beceri kabiliyeti olmayan siyaset tarafından idare edilen birçok yöneticinin varlığı yüzünden bir türlü gelişemediğini ifade ettiği açıklamasında “Rize’ye ihanet edecek olan herkes ile bir hesabımız vardır. İster FETÖ’cu, ister sendikacı, ister bürokrat, isterse kim olursa olsun; önceliği Rize olmayan herkesle, gerektiği zaman yapılacak yanlışın hesabının sorulacağının bilinmesini isterim” dedi.

Birben yaptığı açıklamada, günlerdir beklenen sağanak yağışın dün akşam saatlerinden sonra bölgemize de ulaşmasıyla beraber birçok noktada sele, taşkına ve zarara sebep olduğunu kaydederek, “Toprağın kurak olmasıyla beraber biranda yağan sağanak yağış beklenildiği üzere yine birçok bölgede toprak kaymalarına, suyun yüzey akışla beraber sele dönüşmesine neden olmuştur. Her ne kadar yağışlar bir iklim olayı, sel ve toprak kaymaları bir doğal afet olarak kabul edilse de konunun nedenleri ile birlikte analiz edilmesi gerekmektedir. Özellikle son 30 yıldır bölgemizdeki çarpık yapılaşma, tarım arazilerinin izinsiz imara açılması, eğimli arazilerde yol yapım çalışmaları ve yapılan bu çalışmaların neticesinde olması gereken alt yapıların planlanmamış, yağmur su kanallarının oluşturulmamış olması sel, toprak kayması ve taşkınlara sebep olmuştur. Her yağmur sonrası Rizeli tedirgin, her yağmur sonrası bölge sel felaketleriyle karşı karşıya kalmak durumunda mıdır? Yağmur kanalları planlanmadan yapılan yollar, tarım alanlarındaki izinsiz yapılaşma ve alt yapı noksanlığının hesabını verecek bir kurum var mıdır? Bölgemiz Başbakanlar ve Cumhurbaşkanı çıkartmış bir bölge iken maalesef ki bürokrasideki yetkin olmayan atamalar, yandaş sendika uygulamaları, bilge ve beceri kabiliyeti olmayan siyaset tarafından idare edilen birçok yöneticinin varlığı yüzünden bir türlü gelişememiştir. Yapılan tüneller, yapılan yollar, yapılan hastaneler, spor tesisleri, kompleksler kimler tarafından hangi yeterlilikle ve Rize’nin bundan sonraki kaç yılı düşünülerek planlanmaktadır maalesef ki düşünülmüyor. Henüz yapılalı 15 yıl olan Araştırma Hastanesi, 5 yıl olan devlet hastanesinin kapasitelerinin şuanda bile yetersiz olduğu gibi, henüz bitmemiş Dağdibi yolunun projesindeki birçok yanlışlıktan ötürü daha bitmeden atıl duruma çıktığı bir gerçektir. HES’ler yapılmadan önce su kaynaklarında sadece %30 oranında su eksilecek olduğunu iddia eden irade bugün dere yataklarının susuz kaldığını görünce sorulara cevap verememektedir. MHP Rize İl Başkanı olarak ifade ediyorum ki 'Rize bizim önceliğimiz, Rize bizim sevdamızdır' Bu noktada Rize’ye ihanet edecek olan herkes ile bir hesabımız vardır. İster FETÖ’cu, ister sendikacı, ister bürokrat, isterse kim olursa olsun; önceliği Rize olmayan herkesle, gerektiği zaman yapılacak yanlışın hesabının sorulacağının bilinmesini isterim. Yaşanan sel felaketinden dolayı mağdur olan tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun der, saygılar sunarım.” dedi.