MHP Rize: Koray Aydın'ın Açıklamaları MHP'yi Bağlamaz

MHP Rize: Koray Aydın'ın Açıklamaları MHP'yi Bağlamaz
MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın, lojistik merkez ile ilgili açıklamalarının MHP’yi bağlamayacağını söyledi.

MHP Rize İl Başkanı O. Cem Kazmaz, yaptığı yazılı açıklama ile MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ın lojistik merkezin İyidere’ye yapılmasının kabul edilemez şeklindeki  açıklamalarının şahsi olduğunu bu açıklamaların MHP’yi bağlamayacağını söyledi.

Kazmaz’ın konu hakkındaki yazılı açıklaması şöyle:

Değerli Basın Mensupları,

Kamuoyunda bir müddetten beri MHP'nin İyidere’de planlanan Lojistik Merkezine karşı olduğu, bu yönde basın toplantıları yapıldığı şeklinde haberler basında yer almaktadır. Öncelikle şu bilinmelidir ki yapılan şahsi açıklamalar kişisel düşüncelerden ibaret olup, bunların partimiz adına yapılabilmesi ya da partimiz politikaları açısından bağlayıcı olması mümkün değildir.

Milliyetçi Hareket Partisi adına tüm açıklamalar Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli ve onun tarafından görevlendirilen Genel Başkan Yardımcılarımız ve TBMM Grup Başkan Vekillerimiz tarafından yapılmaktadır.  Milliyetçi Hareket Partisi Rize’mize yapılacak her türlü yatırımın ve projenin önünde değil arkasında durmaktadır. Lojistik Merkez ve Demiryolu Projeleri tam desteğimize sahiptir. Aksi Tüm açıklamalar gerçek dışıdır. Ayrıca Partimizin proje ve yatırımlarda bölgecilik yapması,  iller arası ayrımcılığa gitmesi, bir ili tercih etmesi de mümkün değildir. Genel Merkezimizin ve bizlerin ilkeli duruşu bu şekildedir. Neticede bizler Bilge Devlet Adamı Sayın Dr. Devlet Bahçeli liderliğinde siyaset yapan Türk Milliyetçileriyiz ve ülkemizin her noktasını aynı sevgi ve muhabbetle kucaklamaktayız.

Diğer yandan Lojistik Merkez için fiziki şartlar, mühendislik ve maliyet açısından en uygun yer de seçilen İyidere-Of Mevkiidir. Zira kara ulaşımında en önemli faktör mesafedir. Açılacak Ovit Tüneli ve yapılacak yeni yollar ile Erzurum’dan denize dolayısıyla Lojistik Merkeze ulaşılacak en kısa ve konforlu mesafe Ovit Tünelleri üzerinden açılacak yeni güzergâhtır.

Ayrıca hak eden Rize’mizden esirgenen bunun yerine başka yerlerde bölücü hainlerin adı verilerek açılan havaalanına ilimizin Milliyetçi Hareket Partisinin İktidarında kavuşacağı da kuşkusuzdur.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımla arz ederim.