MHP Trabzon Lojistik Merkezin Rize'ye Yapılmasını Kabul Edemiyor

MHP Trabzon Lojistik Merkezin Rize'ye Yapılmasını Kabul Edemiyor
MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, lojistik merkezin Rize'nin İyidere ilçesine kaydırılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, daha önce Trabzon Çamburnu'nda yapılması planlanan lojistik merkezin Rize'nin İyidere ilçesine kaydırılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Aydın, partisinin Trabzon İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, lojistik merkezin bir oldubittiye kurban edilemeyeceğini belirterek "Sayın Başbakanı ve hükümet yetkililerini açıkça uyarıyorum. Trabzon Lojistik Merkezi, 'ben yaptım oldu', 'Başbakanımız böyle istiyor' gibi keyfi yaklaşımlarla gasp edilemez." dedi.

Trabzonluların yıllardır 'Çamburnu Tersanesi Projesi' aldatıldığını ifade eden Aydın, önce tersanenin, ardından da lojistik merkezin yalan olduğunu savundu. Amaçlarının 'bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek' olduğunu dile getiren Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: "Biz Trabzon olarak başka bir ile tahsis edilen bir yatırımı değil, ilimize planlanan ve yapım aşamasına gelmiş bir projenin tamamlanmasını istiyoruz. Trabzon olarak, kardeş şehrimiz Rize'ye yapılacak bütün yatırımları sonuna kadar destekliyoruz. Çünkü Rize'ye yapılacak yatırımlardan Trabzon, Trabzon'a yapılacak yatırımlardan da Rize istifade eder. Bu bakımdan Trabzon-Rize dostluğunu kimse bozamayacaktır. Ben şimdiye kadar bütün konuşmalarımda bu hususu vurguladım. Burada bir kez daha ifade etmek istiyorum: Trabzon ile Rize her zaman dosttur ve dost kalacaktır." Başbakan'ın bir Rizeli olarak kendi memleketine yatırım ve hizmet etmesi en doğal hakkı olduğunun altını çizen Aydın, Trabzon'a planlanan yatırımları, Rize'ye aktarmamanın da Trabzon'a haksızlık olduğunu vurguladı.

Lojistik merkezi için fiziki şartlar ve maliyet açısından en uygun yerin Sürmene Çamburnu olduğunu öne süren Koray Aydın, "Çamburnu'nda lojistik merkez yapmak için her şey hazırdır. Çamburnu'ndan yapılacak lojistik merkez, tam da yapım aşamasında engellenmek istenmektedir. Lojistik merkez Çamburnu'na yapıldığında, Trabzon'dan daha çok Rize'ye yakın olacaktır. Çünkü Çamburnu Rize merkeze 35, Trabzon merkeze ise 49 kilometre uzaklıktadır. Çamburnu'nda kurulacak bir lojistik merkezden Rize'nin zararı olmayacak, dolayısıyla bu yatırımdan Trabzon kadar, Rize de yararlanacaktır." dedi.

Aydın, Çamburnu'ndaki alanın yetersiz görülmesi halinde ise bilimsel ve teknik raporlara göre Doğu Karadeniz Bölgesi'nde lojistik merkez için en uygun yerin Arsin Yeşilyalı olduğunu savundu. Aydın, buranın Organize Sanayi Bölgesi ve Trabzon Limananı'na yakınlığına dikkat çekti.

"LOJİSTİK MERKEZ GİDERSE, Trabzon DEMİRYOLU DA GİDER"

Lojistik merkezin Trabzon'dan gitmesi halinde Erzincan-Bayburt-Gümüşhane-Trabzon Demiryolu'nun da sekteye uğrayacağını öne süren Mhp'li Aydın, "Nitekim Erzincan-Bayburt-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projesinin 2017 yılına ertelendiği haberleri, basına yansımıştır. Oysa Trabzon Lojistik Merkezi kurulduğu takdirde, Erzincan-Bayburt-Gümüşhane-Trabzon demiryolu projesi ile Batum-Hopa-Rize-Trabzon demiryolu projesi süratle gündeme gelecek ve hayata geçirilecektir. Bilindiği üzere Trabzon lojistik merkezi projesini Bayburt ve Gümüşhane illerimiz de desteklemektedir. Bayburtlu sivil toplum kuruluşlarının ve Gümüşhane Kent Konseyi'nin oybirliği ile yaptığı açıklamalar ortadadır. Üzerine basa basa bir kez daha vurgulamak istiyorum; Trabzon kafasına vurulup, elinden ekmeği alınacak bir şehir değildir. Bize Tokat atana öbür yanağımızı uzatacak değiliz." diye konuştu.