Milletvekili Avcı'dan üreticiye budama müjdesi

Milletvekili Avcı'dan üreticiye budama müjdesi
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, yaş çayda 7'de 1 olarak uygulanan budamanın 10'da 1 olarak uygulanması için çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, beraberinde Rize Milletvekili Av. Harun Mertoğlu ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, yaş çayda 7'de 1 olarak uygulanan budamanın 10'da 1 olarak uygulanması için çalışmalar başlatılması kararı alındı.

Avcı, yaptığı açıklamada, "Tarım bakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde 7'de 1 olarak uygulanan budama işleminin 10'da 1 olarak değiştirilmesi çalışmaları başlatılmıştır. Üreticilerimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Budamada 10'da 1 uygulamasının bu yıldan itibaren uygulanacağı bilgisine ulaşıldı.

Yaş çayda 10'da 1 budama uygulamasının bu yıldan itibaren başlayacak olması dolayısıyla kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından önce 7'de 1 oranında budama yapan yaş çay üreticilerinin mağduriyet yaşamamaları için budama yaptıkları orana göre budama ödemesi almaları yönünde düzenleme yapılması bekleniyor.

Öte yandan ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, 2023 yaş çay sezonu kapanış değerlendirmesinde üreticilerden gelen talepler doğrultusunda budamanın 7'de 1 oranından 10'da 1 oranına dönüştürülme çalışmalarının başlatıldığını belirtmişti.

muhammed-avci-ibrahim-yumakli-harun-mertoglu.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
29 Yorum