Milli Eğitim Bakanı ne iş yapar?

Milli Eğitim Bakanı ne iş yapar?
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Anadolu yakasında 3 okulun açılış törenine katıldı. Bakan Çubukçu'yu, bir ilköğretim okulu öğrencisinin "Milli Eğitim Bakanı ne iş yapar" sorusu güldürdü.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Anadolu yakasında 3 okulun açılış törenine katıldı. DTP'nin kapatılmasına ilişkin soruları yanıtlamayacağını belirten Bakan Çubukçu'yu, bir ilköğretim okulu öğrencisinin "Milli Eğitim Bakanı ne iş yapar" sorusu güldürdü.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kartal'da bulunan Türk Kızılayı Kartal Lisesi, Sancaktepe'de bulunan Sabedin Türker İlköğretim Okulu ile Ataşehir'de bulunan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin açılış törenlerine katıldı.

Kartal'daki törende İstanbul Valisi Muammer Güler ve Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de hazır bulundu. Törende konuşan Vali Güler, Kızılay'ın okul yapımı için başlattığı kumbara projesine vatandaşlardan destek vermelerini istedi. Bakan Çubukçu ise, "İnanıyorum ki gençlerimiz bu kurumlarda yarının güçlü Türkiye'sinin mimarları olarak yetişecekler. Geleceğin bilgi toplumu olma yarışında ülkemizi başarılarıyla taçlandıracaklar" ifadelerini kullandı.

Kartal'daki açılışın ardından Sancaktepe Sabedin Türker İlköğretim Okulu ve toplu açılış törenine katılan Bakan Çubukçu'ya, birinci sınıf öğrencileri çiçek verdi. 'Soğuk havada çocukları bekletmeyin" diye yetkilileri uyaran Bakan Çubukçu'yu, küçük bir öğrencinin "Milli Eğitim Bakanı ne iş yapar" sorusu güldürdü. Nimet Çubukçu gülümseyerek, "Dünyanın en zor sorusu. Okul açılışı yapar, sizin gibi minikleri sever" diye konuştu.

nimet-cubukcu-1.jpg