Milli Şair Ersoy, Ölüm Yıldönümünde Rize'de Anıldı

Milli Şair Ersoy, Ölüm Yıldönümünde Rize'de Anıldı
Rize Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Rize Belediyesi tarafından Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 79. yılı dolayısıyla Rize'de bir anma programı düzenlendi.

Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına, Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve eşi Menduha Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

mehmet-akif-ersoy-olum-yildonumunde-rizede-anildi-(1).jpg

Anma programında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Ekrem Güzel tarafından verilen “Akif’le Başbaşa” konulu konferansta Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatıldı.

mehmet-akif-ersoy-olum-yildonumunde-rizede-anildi-(8).jpg

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap programda bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasına “Hakkıdır Hakka Tapan Milletimin İstiklal” sözü ile başlayan Başkan Kasap sözlerine şöyle devam etti; Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy bizlere Asım’ın neslini adres olarak göstermiştir. Vatanın ve İslam ümmetinin büyük bir felakete uğradığı bir devirde gelen Âkif,  bütün bu ızdırabı derinden hissederek yaşamış ve üzerine düşen vazifeyi yapmak için her şeyini feda etmeyi göze almıştır. Yazmış olduğu şiiri Türkiye Büyük Millet Meclisine kabul ettirmiş ve bizlere Milli Marşımız olan İstiklal Marşımızı miras bırakmıştır. Rize Belediyesi olarak bu gibi faaliyetleri önemsiyoruz. Bu programın organizasyonunda bizimle hareket eden Rize Kent Konseyi Kadın Meclisimize teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

resat-kasap-023.jpg

İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını konu alan anma programında ayrıca Rize İçin Genç Girişim Derneği (RİGG) Tiyatro oyuncularından Huzeyfe Keskinkılıç şair Akif’i andıran görünümü ile bir oyun ortaya koydu. Kostümü ve görünümü ile Mehmet Akif’e benzeyen genç oyuncunun Akif’in dilinden söylemiş olduğu sözler ise izleyenleri duygulandırdı. Canlandırmanın sonunda genç oyuncuyu konuklar ayakta alkışladılar.

mehmet-akif-ersoy-olum-yildonumunde-rizede-anildi-(7).jpg

Program sonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Ekrem Güzel ‘e Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından teşekkür belgesi takdim edilirken, Rize İçin Genç Girişim Derneği (RİGG) Tiyatro oyuncularından Huzeyfe Keskinkılıç’a Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı tarafından hediye takdim edildi.

mehmet-akif-ersoy-olum-yildonumunde-rizede-anildi-(6).jpghatice-semiz-001.jpgmehmet-akif-ersoy-olum-yildonumunde-rizede-anildi-(4).jpgmehmet-akif-ersoy-olum-yildonumunde-rizede-anildi-(5).jpg

mehmet-akif-ersoy-olum-yildonumunde-rizede-anildi-(9).jpgmehmet-akif-ersoy-olum-yildonumunde-rizede-anildi-(11).jpgmehmet-akif-ersoy-olum-yildonumunde-rizede-anildi-(10).jpgmehmet-akif-ersoy-olum-yildonumunde-rizede-anildi-(12).jpg