Milli Takım Hocasını Buldu

Milli Takım Hocasını Buldu
Fatih Terim'in ardından "Milli Takım'ın başına kim geçecek?" sorusu sonunda cevabını buldu.

5 ŞUBAT’TA İMZAYA GELİYOR

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Fatih Terim’in istifasının ardından Milli Takım’ın başına kimin geleceği sorusu cevabını buldu.

Büyük bir gizlilik içinde yürütülen çalışma sonunda, 2010 Dünya Kupası finallerini kaçıran ay-yıldızlı ekibi, 2012 Avrupa Şampiyonası’na hazırlayacak kişi, Hollandalı teknik adam Guus Hiddink olarak belirlendi.

“A Milli Takım’ı Fatih Terim’den daha kariyerli bir teknik adama teslim edeceğiz” diyen Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, son olarak Rusya Milli Takımı’nı çalıştıran Hiddink ile yıllığı 6 milyon euro (12 milyon TL) karşılığı 2.5 yıllığına söz kesti. Hollandalı çalıştırıcı, 5 Şubat’ta Türk Milli Takımı’nın yeni hocası olarak Futbol Federasyonu ile İstanbul’da sözleşme imzalayacak.

Hiddink’in alacağı ücretin büyük bölümünün sponsorlar tarafından karşılanacağı öğrenildi. 

TÜRK YARDIMDICISI OĞUZ ÇETİN

1990-1991 sezonunda F.Bahçe’yi çalıştıran Hollandalı teknik adam Guus Hiddink, yardımcı olarak daha önce F.Bahçe’den tanıdığı, Fatih Terim ile birlikte çalışan Oğuz Çetin’i seçti.

Hiddink ayrıca beraberinde biri istatistik sorumlusu olmak üzere iki yabancı antrenör daha getirecek. 1998 Dünya Kupası’nda Hollanda ile yarı final heyecanı yaşayan, 2002 Dünya Kupası’nda Güney Kore’yi yarı finale yükselten ve Avustralya’yı 32 yıl sonra Dünya Kupası finallerine taşıyan Hiddink, 2008 Avrupa Şampiyonası’nda Rusya’nın tarihinde ilk defa yarı final oynamasını sağlamıştı. Ancak 63 yaşındaki teknik adam, son olarak Rusya Milli Takımı’nı 2010 Dünya Kupası finallerine götüremediği için Rusya’da yeni seçilen Futbol Federasyonu Yönetimi tarafından sözleşmesi yenilenmemişti. Hollandalı teknik adam, Varşova’da yapılacak kura çekimine gidecek.

TERİM’İN 4 KATI
Yıllık 6 milyon euro 

Futbol Federasyonu’nun 2.5 yıllık sözleşme imzalayacağı Hiddink, yıllık 6 milyon euroluk ücretiyle adeta dudak uçuklatacak. Fatih Terim’in ay-yıldızlı takımın başındayken aldığı 1.4 milyon euroluk ücret spekülasyon konusu olmuş, bu rakam meclis gündemine bile taşınmıştı. Hiddink, Milli Takım’ın başında Terim’in 4 katı ücret alacak.

2012 kurası pazar günü
HEYECAN GELDİ ÇATTI

Polonya ve Ukrayna’nın ortaklaşa düzenleyeceği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2012) grup eleme maçlarının kuraları 7 Şubat Pazar günü Polonya’nın başşehri Varşova’da çekilecek. Kültür ve Bilim Sarayı’ndaki kura çekim töreni TSİ 13.00’te başlayacak. Elemelere katılacak 51 takım, UEFA milli takımlar sıralamasındaki puanlamalarına göre 6 torbaya ayrılacak. Kura çekimi sonucunda belirlenecek 9 gruptan 6’sı 6 takımdan, 3’ü ise 5 takımdan oluşacak.

9 BİRİNCİ, BİR İKİNCİ DİREKT

Eylül 2010-Kasım 2011 tarihleri arasında yapılacak eleme maçları sonunda gruplarını birinci sırada tamamlayan takımlar ile en iyi puana sahip ikinci takım, ev sahibi ülkeler Polonya ve Ukrayna ile birlikte finallere direkt katılmaya hak kazanacak. Gruplarını ikinci sırada bitiren 8 takım arasında 11-12 ve 15 Kasım 2011 tarihlerinde çift maçlı eliminasyon sistemine göre oynanacak maçlar sonunda finallere yükselecek son 4 takımı belirlenecek.

Türkiye 2. torbada 

1. Torba: İspanya, Almanya, Hollanda, İtalya, İngiltere, Hırvatistan, Rusya, Fransa, Portekiz

2. Torba: Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, İsveç, İsviçre, Sırbistan, TÜRKİYE, Danimarka, Slovakya, Romanya

3. Torba: İsrail, Bulgaristan, Finlandiya, İrlanda Cumhuriyeti, Norveç, İskoçya, Bosna-Hersek, Kuzey İrlanda, Avusturya

4. Torba: Slovenya, Letonya, Macaristan, Litvanya, Belarus, Belçika, Galler, Makedonya, Kıbrıs Rum Kesimi

5. Torba: Karadağ, Arnavutluk, Estonya, Gürcistan, Moldova, İzlanda, Ermenistan, Kazakistan, Liechtenstein

6. Torba: Azerbaycan, Lüksemburg, Malta, Faroe Adaları, Andora, San Marino