Milli Takımdan Vali Çakır'a Ziyaret

Milli Takımdan Vali Çakır'a Ziyaret
U19 Rafting Milli Takımı sporcuları Rİze Valisi Nurullah Çakır'a makamında ziyarette bulundu.

Rafting Milli Takımı Asbaşkanı Fikret Yardımcı, beraberinde Rafting Milli Takım Antrenörleri İbrahim Şar ile Savaş İzmir ve Kasım ayı içerisinde Yeni Zelanda da yapılacak olan U19 Dünya Rafting Şampiyonasına katılacak olan U19 Rafting Milli Takımı sporcuları, Rize Valisi Nurullah Çakır’ı Makamında ziyaret etti.

Rafting Milli Takımı Asbaşkanı Yardımcı, ziyaret esnasında yaptığı açıklamada; Yeni Zelanda da yapılacak olan U19 Rafting Şampiyonasına 100 aşkın ülkenin katılacağını, tamamı Rizeli sporculardan oluşan Milli Takımın Türkiye’yi bu şampiyonada en iyi şekilde temsil edebilmesi için Fırtına Deresi üzerinde oluşturulan Vali Recep Yazıcıoğlu eğitim parkurunda yoğun bir antrenman programı uyguladıklarını ifade etti.

u19-rafting-milli-takimi-sporculari-vali-cakir’i-makaminda-ziyaret-etti-2.jpg

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılını kutladığımız bu günlerde, her geçen yıl Cumhuriyetimizin güçlenme ivmesini devam ettirecek unsurlardan bir tanesinin de spor ve sporcularla mümkün olduğunu ifade eden Vali Çakır; “Doğu Karadeniz Bölgesinin ve özellikle Rize’nin doğa sporlarında, su sporlarında coğrafyamızın bize sağladığı avantajlar var. Son zamanlarda turizmle de bütünleşen rafting sporu için Fırtına Vadisi de en iyi uygulama alanlarından birisi. Bu vesile ile öteden beri yerel yönetimlerin ve kamunun verdiği desteklerle vadide, merhum Vali Recep Yazıcıoğlu anısına oluşturulan suni rafting parkuru fiili olarak faaliyete geçti. Bu eğitim parkurunun amatörler sporcular içinde hizmetlerine devam ettiği sürece ve siz Milli Takım sporcularını örnek alacak gençler sayesinde bu alanlarda gelecekte daha çok milli sporcu yetişeceğine inanıyorum” dedi.

Sporcuların ziyaretinden memnuniyet duyduğunu da ifade eden Vali Çakır, sporculara sağlıkla gitmeleri, sağlık ve başarılarla da dönmeleri temennisinde bulundu.

u19-rafting-milli-takimi-sporculari-vali-cakir’i-makaminda-ziyaret-etti-1.jpg