Minder Resmen Aday Adayı Oldu

Minder Resmen Aday Adayı Oldu
15 yıldır Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize’nin Güneysu belediye başkanı Ahmet Minder, 2014 Yerel Seçimleri öncesi Rize Belediye Başkanlığına aday adaylığı için dosyasını yetkililere sundu.

Başvurusunu yapmak için Adalet ve Kalkınma Partisi Rize İl Başkanlığına gelen Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder  yanında kalabalık bir vatandaş topluluğu vardı.  

211.20131101154351.jpg

Resmi başvuru ardından bir açıklama yapan Minder; “Bu gün bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayıp buraya kadar zahmet buyuran tüm dost ve hemşerilerime can-ı gönülden teşekkür ediyor hepinizi hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Değerli hemşerilerim Rize Belediye Başkanlığı aday adaylığı ile ilgili uzun zamandır Rizeli hemşerilerimiz ile yapmış olduğumuz istişareler ve şahsıma gösterilen teveccüh neticesinde konuyu Kurban Bayramında Sn. Başbakanımızla paylaştım. Onun izni ve rızasıyla olumlu görüş ve düşüncesiyle önümüzü açan kararıyla Rize Belediye Başkanlığına adaylığımı koymaya karar verdim” diye konuştu.

32.20131101154408.jpg

 T.C. Başbakanı medar-ı iftiharımız bir dünya lideri olan Recep Tayyip Erdoğan’dan alacağımız güç ve destekle teşkilatımızla eşgüdümlü bir çalışma ve gayret içerisinde güzel ve şirin Rize’mizi daha güzel yapabilmek için çalışacaklarını dile getiren Minder; “Başlatılmış projeleri tamamlayıp yepyeni projeler üretmek, ortaya çıkan problemlere çağdaş ve pratik çözümler üretmek, tüm kamu kurumlarıyla uyumlu ve ahenkli bir çalışma yürütmek nihai olarak başta STK’lar olmak üzere tüm hemşerilerimizle istişare içerisinde olmak düşüncesiyle Rize Belediye Başkanlığına aday olmak istiyorum” şeklinde konuştu.  

ssa.20131101154055.jpg

Türkiye’de son 12 yılda nereden nereye geldiğinin malum olduğunu ifade eden ada adayı Minder; “Eğitimden sağlığa ulaşımdan alt yapıya, spordan sosyal hizmetlere her sahada ülkemiz  bir baştan bir başa imar edilmiş, daha iki gün önce 150 yıllık rüya; Türkiye’nin en büyük ve gurur verici projesi MARMARAY görkemli bir törenle İstanbul’umuzda hizmete sunulmuştur. Rize’mizde de 100 yıllık bir rüya olan Ovit Tüneli projesi de yine Başbakanımızın talimatlarıyla hızla projelendirilmiş ihalesi yapılmış inşallah bir aksilik olmazsa 1,5 yıl içerisinde aziz milletimizin hizmetine sunulacaktır. Bu projenin hayata geçmesiyle bu bölge doğu ve güneydoğu ile buluşacak ve bölgemize ve ülkemize yepyeni ufuklar açacaktır. Artık Rize’miz büyük düşünmek ve ona göre büyük projeleri hayata geçirebilecek vizyona ve ufka sahip yönetici ve STK larla birlikte istişare ve koordineli bir şekilde çalışacak ve Rize’mizin talihini değiştirecek adımları atacaktır. Bizler o günlere hazırlığımızı şimdiden planlamak projelendirmek ve hayata geçirmek durumundayız. Artık hiç zaman kaybına tahammülümüz yoktur. İnşallah bu görev bize tevdi edilirse, bu göreve layık görülür isek medar-ı iftiharımız sevgili başbakanımız ve teşkilatlarımız ve değerli Rizeli hemşerilerimiz bu emaneti bize layık görürse Rize’mizi bu vizyonla bu ufukla daha ilerilere taşıyacağıma hemşerilerime hizmeti bir ibadet şuuru içerisinde yapacağıma ve onlara layık olmak için bundan önce olduğu gibi bundan sonrada durmadan çalışacağımı huzurlarınızda ifade ediyor ve tüm Rizeli hemşerilerimi kucaklıyor, bağrıma basıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.