Mısırlı Mursi’ye İdam Kararı Çıktığı Gün Rizeli Mursi Doğdu

Mısırlı Mursi’ye İdam Kararı Çıktığı Gün Rizeli Mursi Doğdu
Mısır’da halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idam kararının onaylandığı gün Rize’de doğan ikiz bebeklerden birine Muhammed Mursi adı verildi. Diğer bebeğin ismini ise Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu.

Rize’de yaşayan Bahadır Mafratoğlu ile eşi Meryem Mafratoğlu ay sonu gerçekleşecek ikiz bebek doğumunun erken doğum olarak gerçekleşmesi ve Mısır’da idam cezası onaylanan Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idam kararının onaylandığı gün ikizlerin doğması üzerine ikizlerden birine Muhammed Mursi adını verdi.

bahadir-mafratoglu-ile-meryem-mafratoglu-cocuklarina-muhammed-mursi-adini-verdi-(2).jpg

Mursi’nin ikiz kardeşinin ismini ise Bahadır Mafratoğlu’nun gördüğü rüya dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan doğacak bebeğine isim vermesi isteği üzerine Erdoğan son Rize ziyaretinde ikizlerden birinin ismini belirledi. Erdoğan, Rize Cumhuriyet Meydanındaki Toplu Açılış Töreni sonrası ziyarette bulunduğu Rize Valiliği’nde kendisiyle görüşen Bahadır Mafratoğlu’nun doğacak bebeğine isim koyması isteği üzerine bebeğin ismini Ahmet İlyas olarak belirledi.

bahadir-mafratoglu-erdogan.jpg

18 yıllık evli ve 4 kız çocuğu sahibi olan Bahadır – Meryem Mafratoğlu çiftinin ay sonu ikiz erkek çocuğu dünyaya gelecekti. Ancak ikizlerin anne adayı Meryem Mafratoğlu, salı günü erken saatlerde hastaneye kaldırılarak sezaryanla doğum gerçekleştirildi. Çiftin Ahmet İlyas ve Muhammed Mursi isminde dünyalar tatlısı iki erkek bebeği oldu ancak Muhammed Mursi ismini verdikleri çocuklarının solunum darlığı nedeniyle kuvezde yattığı belirtildi. İkizlerin isim macerası da çok farklı oldu.

bahadir-mafratoglu-ile-meryem-mafratoglu-cocuklarina-muhammed-mursi-adini-verdi-(3).jpg

4 kız çocuklarından sonra ikiz çocukları olacağını öğrendiğinde büyük bir mutluluk yaşadıklarını ve ikizlerden birinin ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koyduğu şeklinde gördüğü bir rüya üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en son Rize'ye gelişinde Erdoğan ile isim konusunda görüştüğünü ifade eden Mafratoğlu, "İkiz olan bir çocuğumun ismini kendisinin vermesini istedim. Cumhurbaşkanımızda babam ve kayınpederimin ismini sordu. Bende babamın isminin Ahmet, kayınpederimin isminin ise İlyas olduğunu söyledim. Saolsun kendisi de ikizlerinin birinin adını 'Ahmet İlyas' verdi" dedi.

bahadir-mafratoglu-ile-meryem-mafratoglu-cocuklarina-muhammed-mursi-adini-verdi-(1)-001.jpg

Mafratoğlu, ikiz olan diğer çocuğumun adını ise Talha Ubedullah koyacaklarını düşündüklerini kaydederek, "Biz bu isimde karar kılmıştık. Son günlerde hep Muhammed Emin, Muhammed Furkan, Muhammed Emir diye dilimde dolanmaya başladı. Bir gün arkadaşlarımla sohbet ederken çocuğun ismi Mısır'da halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ismini vermemi istediler. Bende ikiz olan çocuğumun diğer ismini "Muhammed Mursi" verdim" diye konuştu.

bahadir-mafratoglu-ile-meryem-mafratoglu-cocuklarina-muhammed-mursi-adini-verdi-(4).jpgbahadir-mafratoglu-ile-meryem-mafratoglu-cocuklarina-muhammed-mursi-adini-verdi-(5).jpg

bahadir-mafratoglu-ile-meryem-mafratoglu-cocuklarina-muhammed-mursi-adini-verdi-(6)-001.jpgbahadir-mafratoglu-ile-meryem-mafratoglu-cocuklarina-muhammed-mursi-adini-verdi-(7)-001.jpgbahadir-mafratoglu-ile-meryem-mafratoglu-cocuklarina-muhammed-mursi-adini-verdi-(8).jpg