Muaythai de Rizeli Sporcu Türkiye Şampiyonu Oldu

Muaythai de Rizeli Sporcu Türkiye Şampiyonu Oldu
Kuşadası’nda düzenlenen Türkiye Muaythai Şampiyonasında Rize Kardeşler Spor Kulübü Sporcusu Mert Uzarlı, tüm maçlarını kazanarak Altın Madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Muaythai Federasyonu 2016 yılı faaliyet programında yer alan ve Kuşadası’nda düzenlenen “Çocuklar, Gençler, Büyükler Bay ve Bayanlar Türkiye Şampiyonası"nda Rize Kardeşler Spor Kulübü Sporcusu Mert Uzarlı tüm maçlarını kazanarak Altın Madalyanın sahibi oldu.

28 Ocak 2016 Tarihinde çocuklar ile başlayıp daha sonra Gençler ve en son Büyükler müsabakaları ile 07 Şubat 2016 tarihine kadar devam edecek olan Muaythai Türkiye Şampiyonasında 52 kg Yıldızlar kategorisinde Rize Kardeşler Spor Kulübü Sporcusu Mert Uzarlı, Türkiye Şampiyonu olarak kazandığı Altın Madalya ile Rize’yi gururlandırdı.

Muaythai sporuna henüz 1 yıl öncesinde başlamasına rağmen final karşılaşması öncesi şampiyonada çıktığı tüm maçları kazanarak finale yükselen ve Altın madalya mücadelesi yapmaya hak kazanan Rize Kardeşler Spor Kulübü Sporcusu Mert Uzarlı ,finalde de İzmirli rakibini mağlup ederek Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı ve Altın Madalyanın sahibi oldu.

Muaythai’de dün kazandığı Altın Madalya ile başarılarına bir yenisini daha ekleyen Uzarlı’nın ayrıca Kickboks’ta geçen sezon Türkiye 2.’liği bulunuyor.

mert-uzarli-ve-ahmet-cebir.jpg

Rize Kardeşler Spor Kulübü antrenörleri Ergün Çakmakçı ile Ahmet Cebir yaptıkları ortak açıklamada, Mert Uzarlı’nın tüm maçlarını kazanarak Altın Madalyaya ulaşmasının haklı gururunu yaşadıklarını ifade ederek, şampiyonada diğer sporcularından da madalya beklediklerini kaydetti.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik’e de desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten başarılı antrenörle Çakmakçı ve Cebir, “Ferdi ve takım sporlarına desteklerini esirgemeyen ve her zaman sporun ve sporcunun yanında olan İl Müdürümüz Sayın Çelik’in elde edilen bu başarıda payı oldukça fazladır. Sporcularımıza vermiş olduğu destek sonucu başarılı sonuçlar da geliyor ve gelmeye devam edecektir. Rize Kardeşler Spor Kulübü olarak biz Sayın Müdürümüz Çleik’e desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.