Müftü Doğan'dan Berat Kandili Mesajı

Müftü Doğan'dan Berat Kandili Mesajı
Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, yarın gecenin (Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece) Berat kandili olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, yayımladığı Berat Kandili mesajında, 1 Haziran 2015 Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece dini geleneğimizde bir af, merhamet ve mağfiret gecesi olarak kabul edilen Berat Kandili’ni idrak edeceğimizi hatırlatarak, “Şaban ayının 15’ine tekabül eden Berat gecesinde “Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana ilticâ ediyorum. Senin şanın yücedir. Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana layık bir surette hamd etmekten acizim” niyazlarıyla dua edip Yüce Rabbimiz’e yakaran Rahmet Elçisi Sevgili Peygamberimiz (sav), bu gecede Cenab-ı Allah’ın kendisinden bağışlanma dileyenleri affedeceğini, içtenlikle yapılan duaları kabul edeceğini müjdelemiştir.” dedi.

Müftü Doğan mesajında, “Ramazan ayının müjdecisi olan Berat gecesi, inananların kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla suç ve yanlışlardan kaçınmaları, günahlardan arınmaları ve Yüce Yaratıcı’nın sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmeleri gerektiğini bizlere bir kez daha hatırlatır. Bu itibarla Berat gecesi, bilerek veya bilmeyerek işlenen hata ve günahlardan tevbe ederek, günahların kalplerde bıraktığı kirlilikten arınma, sıkılan ve bunalan ruhların Yüce Rabbimizin rahmetine ve mağfiretine nail olması adına Müslümanların önüne açılmış bir fırsat kapısı” olduğunu belirterek, şunları kaydetti: Kurtuluş, af ve arınma gibi anlamlara gelen bu mübarek gecenin bize sunduğu manevi iklimde; Kur’an’ın bizlere öğrettiği “Rabbimiz! Biz kendimize zulmettik. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka kaybedenlerden oluruz.” (A’raf, 7/23) vb. dualar, tövbe istiğfarlar ve yakarışlarla beratımızı almamızın ancak, Kur’an’ı anlamakla, yaşamakla, Sevgili Peygamberimiz (sav)’in bizlere miras bırakmış olduğu sünnetini hayatımıza yansıtmakla mümkün olacağını hatırımızdan çıkarmamalıyız.

Bu gece yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri istikamet sahibi yapması temennisiyle başta Rizeli kardeşlerimiz olmak üzere, tüm islam âleminin Berat kandilini tebrik ediyor, bütün Müslümanların tevbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.