Müftülük Personeline "Yaşama Yol Ver" Projesi Tanıtıldı

Müftülük Personeline "Yaşama Yol Ver" Projesi Tanıtıldı
Rize Sağlık Müdürlüğünce İl Müftülüğü personeline "Yaşama Yol Ver" projesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Sağlık Bakanlığınca farkındalık oluşturmak için başlatılan "Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında Müftülük konferans salonunda gerçekleştirilen programa, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yardımcısı Hakkı Gür ile imam-hatip ve müezzin-kayyımları katıldı.

Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü personeli tarafından katılımcılara, trafikte ambulans görünce neler yapılacağı, 112 acil servisinin hangi durumlarda aranacağı, 112 ile yapılan konuşmalarda nelere dikkat edilmesi gerektiği ve ambulansı olay yerine ulaşıncaya kadar neler yapılacağı konusunda bilgiler de verildi.

muftuluk-personeline-yasama-yol-ver-projesi-tanitildi-(5).jpg

İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, kendileri için en önemli şeyin öncelikli olarak gereksiz aramaların önüne geçmek olduğunu ifade ederek, "Türkiye genelinde yüzde 95'leri bulan gereksiz aramaların sonlandırılmasıdır. İkinci olarak trafikte ambulansın geçişine üstünlük sağlanmasıdır. Bu konu da vatandaşlarımız duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.

muftuluk-personeline-yasama-yol-ver-projesi-tanitildi-(6).jpgmuftuluk-personeline-yasama-yol-ver-projesi-tanitildi-(2).jpgmuftuluk-personeline-yasama-yol-ver-projesi-tanitildi-(4).jpgmuftuluk-personeline-yasama-yol-ver-projesi-tanitildi-(2)-001.jpg

muftuluk-personeline-yasama-yol-ver-projesi-tanitildi-(1).jpg

muftuluk-personeline-yasama-yol-ver-projesi-tanitildi-(3).jpgmuftuluk-personeline-yasama-yol-ver-projesi-tanitildi-(7).jpg