Muhtar Mavi Başkan Başkan'ı Ağırladı

Muhtar Mavi Başkan Başkan'ı Ağırladı
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap Engindere Mahallesi Muhtarı Mustafa Mavi ve mahalle sakinleri ile sabah kahvaltısında buluştu.

Mahallelerde yapılanları yerinde incelemek ve sorunları yerinde dinleyerek çözüme kavuşturmak için Belediye Başkan Yardımcıları İsmet Sivri Kaya, Coşkun Yeğen ve teknik ekibi ile birlikte gün boyu mahalleleri gezen Başkan Kasap, Engindere Mahallesinde mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyerek istişarelerde bulundu.

Engindere mahallesinde sabahın erken saatlerinde gerçekleşen toplantıda vatandaşların sesine kulak veren Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap toplantı ile ilgili bir değerlendirme yaptı.

h-001.jpg

Toplantıda vatandaşlara hitaben yapmış olduğu konuşmasında Başkan Kasap şu sözlere yer verdi: Göreve geldiğim günden bu yana fırsat buldukça daha öncesinde de yapmış olduğumuz gibi mahalle muhtarlarımız ve mahalle sakinlerimiz ile bir araya geliyoruz. Bu yapmış olduğumuz istişare toplantıları çalışmaları yerinde inceleme ve eksikliklerin tespiti aşamasında oldukça faydalı oluyor.Gün içerisinde ekip arkadaşlarımızla beraber belirli bir program dahilinde farklı mahalleleri dolaşıyoruz. Engindere mahallemiz önemli mahallelerimizden bir tanesi olmakla beraber muhtarımızda bizimle koordineli çalışan bir arkadaşımız. Muhtarımızın da ifade etmiş olduğu gibi Belediye olarak İmar planı çalışmalarımızı başlattık ancak İmar planı bugün hemen olabilecek bir şey değil ve öncelikli olarak coğrafik yapının uygun olup olmadığının kontrolünün yapılması gereken bir çalışmadır. Sonrasında bir haritalandırma çalışması yapılarak yapılan bir çalışmadır. Bu çalışmayı hayata geçirdiğimiz zaman elbette ki istişarelerimiz devam edecek. Muhtarımız ile birlikte koordineli çalışmalarımız neticesinde Belediye olarak mahallemizde fiziki desteklerimiz oldu olmaya da devam edecek. Rize Belediyesi olarak daha hızlı adımlar atmayı hedefliyoruz" dedi.

mustafa-mavi-2.jpg

Mahallenin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren mahalle muhtarı Mustafa Mavi ise yapmış olduğu konuşmasında; Rize Belediyesinin çalışmalarından memnun olduklarını, ihtiyaçları olduğu zaman imkanlar çerçevesinde gerekli hizmetleri kesintisiz aldıklarını belirterek, mahallenin çocuk parkı, Cami, otopark gibi yeni ihtiyaçlarını Başkan Kasap ve ekibine iletti.

Başkan Kasap toplantı sonrası mahallede bulunan esnafı ziyaret ederek, Engindere Cumhuriyet Orta Okulu çevresinde incelemeler yaptı.

mustafa-mavi-001.jpg