Mültecilerin Yaşadığı Dramı Anlatan "Bazı Sabahlar Karanlıktır” Rize'de Birinci Oldu

Mültecilerin Yaşadığı Dramı Anlatan "Bazı Sabahlar Karanlıktır” Rize'de Birinci Oldu
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Hayallerini Sahneye Taşı" sloganıyla hayata geçirilen skeç yarışmasının Rize il finalinde mültecilerin yaşadığı dramı anlatan “Bazı Sabahlar Karanlıktır” adlı oyun birinci oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin hayallerini sahneye taşıyabileceği yeni bir projeye imza atılırken, proje ile Bakanlığa bağlı gençlik merkezleri arasında düzenlenen skeç yarışmasının Rize elemelerine 7 takım katıldı. Birinci gelen “Bazı Sabahlar Karanlıktır” adlı oyunun ekibi ödüllerini Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar’dan aldı.

14-29 yaş arasındaki tüm gençlerin katılabildiği ve “Hayallerini Sahneye Taşı” sloganıyla hayata geçirilen skeç yarışmasında, katılımcılar komedi ve dram türlerinde yarışırken, Rize Finalinde mültecilerin yaşadığı dramın anlatıldığı “Bazı Sabahlar Karanlıktır” adlı oyun birinci oldu.

hayallerini-sahneye-tasi-projesi-ile-bazi-sabahlar-karanliktir-(1).jpg

Ödül töreninde kısa bir konuşma yapan ve aile değerlerine sahip çıkan, gelenek ve göreneklerini unutmayan bir gençlikle inovasyonla kendini geliştiren ve yetiştiren bir gençlik arzuladıklarına vurgu yapan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Kaçar, “Gençlerimiz bize eşsiz bir gün yaşattılar. Gençlik Merkezlerimizde iki nokta üstünde gençlerimizin yetişmesi için hassasiyet gösteriyoruz. Birincisi, aile değerlerine sahip çıkan, gelenek ve göreneklerini unutmayan bir genç profili. İkincisi ise bu gencin inovasyonla kendini geliştirmesi ve yetiştirmesidir.” şeklinde konuştu.

Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın eşi Hanife Yazıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ve Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı tarafından skeç yarışması eser yazarları ile ilk üç dereceyi elde eden ekiplere ödül takdiminde bulunuldu.

Ayrıca, yarışmaya katılan tüm oyunculara katılım belgesi verildi.

hayallerini-sahneye-tasi-projesi-ile-bazi-sabahlar-karanliktir-(6).jpghayallerini-sahneye-tasi-projesi-ile-bazi-sabahlar-karanliktir-(2).jpghayallerini-sahneye-tasi-projesi-ile-bazi-sabahlar-karanliktir-(5).jpghayallerini-sahneye-tasi-projesi-ile-bazi-sabahlar-karanliktir-(4).jpg

hayallerini-sahneye-tasi-projesi-ile-bazi-sabahlar-karanliktir-(3).jpg