Mursi'nin İdam Cezasına Rize Sessiz Kalmadı

Mursi'nin İdam Cezasına Rize Sessiz Kalmadı
Mısır’da halk tarafından seçilmiş lk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin darbeyle görevden alınması ve ardından idama mahkum edilmesi nedeniyle Rize Memur Sen tarafından protesto gösterisi düzenlendi.

Memur-Sen Rize Şubesi öncülüğünde Cumhuriyet Meydanında toplanan grup, slogan atarak idam kararına tepki gösterdi.  Memur Sen Rize Şube Başkanı Resul Usta, burada yaptığı konuşmada, Mursi`nin ilkeli ve tavizsiz tutumuna karşı bazı Arap ülkelerinin olayı görmezden geldiğini, batı ülkelerinin ise zulme zaten ortak olduğunu söyledi.

Mısır, halkının özgürlüğünü direniş ile kazanacağını söyleyen Usta, idam kararları hakkında son kararı verecek Mısır müftüsüne "Hukuki, insani, ahlaki ve vicdani olmayan bu kararı onaylama. Darbecilerin suçuna ortak olma. Zulme geçit verme. Aksi halde vicdan azabından kurtulamayacaksın. Vicdan azabından kurtulsan Allah`ın gazabından kurtulamayacaksın. Mahkeme-i Kübra`da hesabını vereceksin" diye seslendi.

muhammed-mursinin-idam-karari-rizede-protesto-edildi-(19).jpg

İnsanlık ve ümmet bilinci için ayağa kalkma zamanının çoktan gelip geçtiğini anlatan Usta, "Siyonistlere, emperyalistlere, diktatörlere, darbecilere `dur` deme vakti çoktan gelmiştir. Ümmet için direnen kardeşlerimizin yanında, kapitalist barbarların karşısında durma vakti çoktan geçmiştir. Batı`dan medet umma, BM`den adalet bekleme devri kapanmıştır. Diktatörlerden aman bekleme devri sona ermiştir. İnsanlık öyle ses vermeli ki utanç verici, insanlık dışı, insanlık ayıbı karar kaldırılsın. Hukuki ölçütü olmayan insanlık kriterlerine uymayan, İslami hükümlerle bağdaşmayan bu karar iptal edilsin. Ayağa kalk insanlık, Artık şikayet etmeyeceğiz, ayağa kalkacağız, kardeşlerimiz özgür kalana kadar da oturmayacağız" dedi.

mursinin-idam-cezasina-rize-sessiz-kalmadi053.jpg