Müslüm Gürses'in mezarı açılabilir

Müslüm Gürses'in mezarı açılabilir
Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, bugünkü köşesinde, Müslüm Gürses’in akrabalarının, usta sanatçının ölümüyle ilgili şüpheleri olduğunu ve olayın araştırılmasını istediklerini kaleme aldı.

Usta magazin yazarı Ali Eyüboğlu, köşesinde olayı şu şekilde aktardı:

"Gürses’in amca kızı Hatice Akbaş’ın oğlu Mehmet Ölmez’den ilginç bir e-posta aldım: ‘Ali Bey, biz Müslüm Gürses’in yakın akrabalarıyız. Müslüm Gürses’in ölümünün ardından bazı şüpheler doğmuştu ve bunlar halen de devam etmektedir...Zincirlikuyu gasilhanesinde cenazeyi dolaptan alıp yıkama yerine getirdik. Kefeni açtık, gördüğümüz manzara içler acısıydı. Müslüm Gürses’i tanıyamadık. Naaş çürümeye başlamıştı ve şişmişti. Ayak parmakları, kolları çürümüştü. Hayrete düşerek bağırmaya başlayınca imam, çoktan beri hastanede yattığı için bunun normal olduğunu söyledi. ‘Peki koku ve bu çürümeye başlaması neyin nesi?’ dedik, sustu. İbrahim Tatlıses acaba doğruları mı dile getirdi diye düşünmeye başladık haliyle.”

Müslüm Gürses’in akrabalarının iddiaların araştırılmasını istediklerini belirten Ali Eyüboğlu, Muhterem Nur’un, eşinin yeterince acı çektiğini düşündüğü için cenazesine otopsi yapılmasını istemediğini belirtti. Usta sanatçının ölümüyle ilgili iddiaların önemli olduğunu vurgulayan Eyüboğlu, yazısını şöyle bitirdi:

“Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Umut Oran’ın yazılı soru önergesine istinaden Müslüm Gürses’in ölüm raporunu açıkladığında da, olay savcılığa intikal etmeden iyice kavuşacaktır aydınlığa.”