Müslüman Mahallesinde Salyangoz Satmaya Kalktılar !

Müslüman Mahallesinde Salyangoz Satmaya Kalktılar !
Rize’de Devletin terör örgütüne yönelik mücadelesini katliam olarak nitelendirip, terör örgütünü masum gösterecek algıda bulunulan yasa dışı afişler toplatıldı. Afişler hakkında HDP Rize milletvekili adayı Turgay Köse hakkında soruşturma başlatıldı.

Rize’nin Fındıklı ilçesinde 3 ayrı alana asılan ve Güneydoğu’da Devletin terör örgütüne yönelik mücadelesini katliam olarak nitelendirip, terör örgütünü masum gösterecek algıda bulunulan afişler toplatılırken,  Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütünün propagandasını yapan afişleri astırdığı belirlenen HDP Rize Eski Milletvekili adayı Turgay Köse hakkında "halkı alanen kin ve düşmanlığa tahrik", "kamu güvenliğini tehdit" iddasıyla soruşturma başlattı. Köse'nin Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 18 Ocak Pazartesi günü ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

rizede-toplatilan-afis-001.jpg

Rize’nin Fındıklı ilçesinde bazı bölgelerde sosyalist ESP isimli gruba ait olan ve başta Diyarbakır’ın Sur İlçesi, Şırnak’ın Cizre, Mardin’in Derik ve Nusaybin ilçelerinde olmak üzere Doğu ve Güneydoğu bölgesinde bölücü terör örgütünün okullara, hastanelere, kamu kurumlarına güvenlik güçlerine silahlı ve bombalı saldırılarda bulunması, sokak içlerine hendekler kazarak kent merkezlerini yaşanmaz bir hale getirmesine karşılık Türk Silahlı Kuvvetleri ile iç güvenlik kuruluşlarının Anayasa ve yasaların açıkça tanımladığı üzere ülkenin bütünlüğünü koruma, huzur ve güvenliğini sağlama amacına matuf mücadelesine gölge düşürecek, ayrılıkçı ve bölücü bir terör örgütü ile devletin meşru savunma reflekslerini aynı çizgide gösterecek bir izlenim ve algı yaratmaya uygun ve elverişli asılan yasa dışı afişler,  Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından toplatıldı.

Afişler için HDP’nin son genel seçimde ve bir öncesi seçimde Rize’den milletvekili adayı olan Turgay Köse hakkında yasa dışı afiş dağıtmak suçundan Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, Köse hakkında Kabahatlar Kanununa göre cezai işlem uygulandığı ve Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Köse’nin ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Öte yandan Köse, geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaretten tutuklanmış ve bir süre cezaevinde kalmıştı. Köse, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.