Müslümanların Acısını Paylaşmak İçin Rize'de Su, Simit ve Hurmayla Oruç Açtılar

Müslümanların Acısını Paylaşmak İçin Rize'de Su, Simit ve Hurmayla Oruç Açtılar
AK Parti Rize İl Gençlik Kolları tarafından, İslam coğrafyasında yaşanan acıları paylaşmak amacıyla “Kardeşlik Yolunda ‘Bir simit bir hurma’ iftarı” yapıldı.

AK Parti Rize İl Gençlik Kolları’nın düzenlediği “Kardeşlik Yolunda ‘Bir simit bir hurma’ iftarı” ile Doğu Türkistanlı Müslümanların oruç tutmasına izin vermeyen Çin Halk Cumhuriyeti protesto edildi.

Rize Sahil Cami avlusunda yer sofraları kuran gençler, yanlarında getirdikleri simit, hurma ve su ile iftarlarını açtılar. Doğu Türkistanlı Müslümanlar için dualar eden gençler yapılan zulme tepki gösterdiler.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Sosyal İşler Birim Başkan Yardımcısı Burcu Metin, TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Serra Diptaş, Dış İlişkiler Koordinatörleri İlker Girit, Zeynep Altınbaş, AK Parti eski İl Gençlik Kolları Başkanı ve TÜGVA Rize İl Temsilcisi Abdulkerim Yazıcı, gençler ve vatandaşlar katıldı.

ak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(5)-001.jpg

AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Birim Başkan Yardımcısı Burcu Metin, iftar programında yaptığı konuşmada Çin yönetimine tepki göstererek, “Biz bugün orucumuzu simit ve hurma ile açıyoruz. Bu iftarımız kardeşlik içindir. Haritanın farklı yerlerinde Müslüman olmak, inancın gereği olarak oruç tutmak suç; hatta katliam sebebi olarak görülmektedir. İnançlar, ahlaklar, değerler ayaklar altına alınmak isteniliyor. Bu zulümlerin durması için bugün daha sıkı bir şekilde birbirimize sarılmamız gerekiyor. Müslüman kardeşlerimizin oruçları, namazları engellenmeye çalışılıyor, kardeşlerimiz baskı altına alınmak isteniyor. Bizler insan onurunun yerle bir edilmesine, zulüm kimden gelirse gelsin karşı çıkacağız” dedi.

ak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(15)-001.jpg

AK Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Oğuz Hut ise, İslam coğrafyasında yaşanan acıları paylaşmak amacıyla böyle bir iftar programı düzenlediklerini ve Müslümanlara destek için “Kardeşlik Yolunda ‘Bir simit bir hurma’ iftarı”nda bir araya geldiklerini belirtti.

Dünyanın dört bir yanında zulüm gören Müslümanlara her platformda desteklerinin süreceğini kaydeden Hut, “Doğu Türkistan başta olmak üzere, Gazze’de, Arakan’da, Dünyanın dört bir yanında zalimlerin eliyle sürdürülen bu zulümlerin durması için geçmişimiz tarafından üzerimize yüklenen sorumluluğu yerine getirmemiz gerekliliğini görmekteyiz. Başta Orta Doğu olmak üzere, 7 kıtadaki bütün mazlumların gözleri, kulakları Osmanlı topraklarından uzanacak yardım eline, söylenecek ağabeylik sözlerine kesilmiş durumdadır. Tarih’in bize yüklediği bu ulvi sorumluluğu bir nebze de olsa yerine getirebilmek ve kardeşlerimizi hatırlamak adına bugün burada bu ‘Bir simit bir hurma’ iftarını düzenledik.” dedi.

ak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(8)-001.jpg

Doğu Türkistan'da, Suriye'de, Filistin’de Arakadan'da oruç tuttukları için zulüm gören Müslüman kardeşlerini bir nebze olsun anlamaya çalıştıklarından Müslüman kardeşlerinin oruçlarını açtıkları şekilde oruçlarını açmak istediklerini belirterek, “İslam coğrafyasında yaşayan, zulüm gören tüm kardeşlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Müslüman kardeşlerimiz asla yalnız değildir. Biz de bu vesileyle orucumuzu Müslüman kardeşlerimiz gibi açtık.” diye konuştu.

Hut sözlerini, “Bilinmelidir ki Eski Türkiye tarihe gömülmüştür ve Türkiye ayağa kalkmıştır. Artık Azeri gardaşlarını Ruslara teslim eden bir Türkiye değil; Doğu Türkistan’da zulüm gören kardeşine el uzatan bir Türkiye vardır. Bizler de bu ülkenin gençleri olarak kardeşlik sorumluluğumuzun bilincindeyiz.” şeklinde tamamladı.

Ezanın okunmasıyla iftarlarını açan gençler ardından İslam coğrafyasında yaşanan acıların ve zulümlerin son bulması için duada bulundular.

ak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(1)-001.jpgak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(2)-001.jpgak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(3)-001.jpg

ak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(4)-003.jpgak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(6)-002.jpgak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(7).jpg

ak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(9).jpgak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(10).jpgak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(11).jpg

ak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(12).jpgak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(13).jpgak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(14).jpg

ak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(16).jpgak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(17).jpgak-parti-rize-il-genclik-kollarindan-bir-simit-bir-hurma-iftari--(18).jpg