Mustafa Hoca Dualarla Anıldı

Mustafa Hoca Dualarla Anıldı
Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca efendi vefatının 1. yıl dönümünde binlerce kişinin katılımıyla dualar eşliğinde anıldı.

İsmail Karham Kültür Merkezinde yapılan anma programına binlerce kişi katıldı. Hocamız dualar eşliğinde anıldı. Hocaefendi’ye hasret ve gönül bağlılığını gösteren vatandaşlar İKKM’de tüm salon ve koridorları doldurdu.

Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılıp Rize’de emsali görülmemiş bir cenaze töreniyle defnedilen Hocamız vefatının 1. yıl dönümünde yine emsali görülmemiş bir katılımla anıldı.

untitled-5.20101025084617..jpg

Program İstiklal marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Ardından Rize Belediyesi tarafından 45 günlük bir çalışma sonrası hazırlanıp Hocaefendi’nin hayatını konu alan “film” gösterildi. Gözyaşları arasında izlenen film’in ardından Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı açılış konuşmasını yaptı. Bakırcı konuşmasında, “Zamanın birinde bir türbede okuduğum “edeb ya hu!” yazısından çok etkilenmiş ve bunu bir çok hocamıza sormuştum. Lakin tatmin edici bir cevap alamamıştı. Daha sonra “edeb ya hu” elbisesinin bedenini Hocamızın gezişi, duruşu, konuşması olduğunu gördüm. Onun o başı önünde duruşu ve konuşması, “edep ya hu!” ‘yu  anlatan çok güzel örnekti. Bu gün aramızda olmadığından hüzün duyarken onu anmak gibi bir şerefe nail olduğumuzdan dolayı da onur duyuyoruz” dedi.  

untitled-6.20101025084736..jpg

İrşad Vakfı Başkanı Ahmet Ali Saruhan yaptığı konuşmada “bizler onun bıraktığı emanetlere sahip çıkarak çoğaltma çabasında olmalıyız. Onun ilim ve irfan meclislerinde talebe yetiştirip dua ve niyazlarda bulunmalıyız” dedi.

Programın devamında Rize İl Müftü Vekili Yahya Çankaya, İlâhiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Zafer Erginli’de bir konuşma yaptı. İrşad vakfı öğrencilerinden Abdulkerim Tombuloğlu’nun okuduğu naat’ın ardından Yeşilcami Vakfı Başkanı Abdullah Ustaosmanoğlu hocaefendi de bir konuşma yaptı. Ustaosmanoğlu konuşmasında “Mustafa Efendi, onu hatırlamaya ve hatırlatmaya gelen bu kalabalığa anlatılmaz. Bu kalabalıkla ancak O’nun vesilesiyle; efendimize, şehitlerimize, sıkıntı içinde olan kardeşlerimize, çocuklarımıza ve kendimize dua edilir” diyerek hatim duası yaptı.

untitled-4.20101025084442..jpg

Ardından sinevizyondan Mustafa hocaefendi’nin icazet duası yayınlanarak hep birlikte amin denildi.

Plaket töreninin ardından ikram’la program sona erdi.  

https://www.olay53.com/haber/mustafa-hoca-dualarla-anildi-24140.htm