Mustafa Sarıgül'ün CHPye Dönme Şartı!

Mustafa Sarıgül'ün CHPye Dönme Şartı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Mustafa Sarıgül’e yönelik davet niteliğindeki açıklamalarına cevap...

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “dönmesine itirazımız olmaz” dediği Sarıgül’ün şartı, Baykal döneminde ihraç edilen 8 bin kişinin de partiye kabul edilmesi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki gün önce “İstanbul’u geri alacağız” sözleriyle başladığı konuşmasında, Mustafa Sarıgül’e davet niteliğinde açıklamalar yaptı.

Sarıgül’le ilgili olarak “Partimizin üyesi değil. O yüzden yorum yapmak şık olmaz. Sarıgül partimize gelmek isterse bizim itirazımız olmaz” diyen Kılıçdaroğlu, aynı açıklamada altı çizilmesi gereken bir şey daha söyledi: “Benim genel başkanlığımla beraber geçmişteki kırgınlıkları kapatmak istiyoruz.”

Kılıçdaroğlu’nun sözleri, kendisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Mustafa Sarıgül’ü aday göstermeyi ciddi olarak düşünmeye başladığı yorumuna neden oldu.

Taraf'tan Ertan Altan'a göre, CHP lideri açıklamalarına henüz bir cevap vermediği gibi Büyükşehir adaylığı konusunda da sessiz kalma tavrını sürdüren Sarıgül, yakın çevresinden edinilen bilgilere göre hangi koşullarda CHP’ye katılabileceğinin işaretlerini verdi: Sarıgül ancak Baykal döneminde CHP’den ihraç edilen yaklaşık sekiz bin kişi partiye davet edilirse, Kılıçdaroğlu’nun çağrısını değerlendirecek.