Namazla Diriliş'e Yoğun İlgi

Namazla Diriliş'e Yoğun İlgi
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi tarafından düzenlenen gecede Eğitimci Yazar Ahmet Bulut ve Abdullah Yıldız ‘Namazla Diriliş’ konulu konferans verdi.

Namaz Gönüllüleri Platformu’nun Türkiye’nin birçok yerinde düzenlediği “Namazla Diriliş” isimli konferansı, MÜSİAD Rize Şubesi’nin organizasyonu ile İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Ayık, Sivil toplum temsilcileri, MÜSİAD üyeleri ve halkın yoğun ilgi gösterdiği konferansta selamlama konuşmasını yapan MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, ”Hemen hemen tamamı müslüman olan bir ülkede yaşamaktayız. Fakat sosyal ve beşeri hayatı düzene sokan, dinimizin temel direği olan namaz ibadetini, halkımızı sadece  %25’i eda etmektedir. Bu vesileyle Namaz Platformu Gönüllüleri adı altında oluşturulmuş bu kutsi ve anlamlı oluşumu görünce bizlerin, ilimizde böyle bir program düzenlenmesi gerektiğini düşündük. Programa iştirak eden, bu kalabalık dinleyici kitlesi ne kadar yerinde ve doğru bir karar vermiş olduğumuzun bir ispatıdır” dedi.

namazla-dirilis-1.20100115135846..jpg

İlahiyatçı yazar Ahmet Bulut konferanstaki konuşmasında, “Namaz Gönüllüleri Platformu tarafından başlatılan ‘Namazla Diriliş’ seferberliği Rabbimizin en çok önemsediği ibadet olan namazla ilgili faaliyetler ne bizimle başladı, ne de bizimle son bulacaktır. Bir kardeşimizin namazı bilmiyorsa onun hesabı bizden sorulur. Yeryüzünde namazı bilmeyen insan kalana kadar büyük bir ihlâs, samimiyet ve fedakârlıkla yapılacaktır” dedi.

Abdullah Yıldız ise konuşmasında, namazın müslümanlar için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Hayatta en büyük riskin Allah’ı unutmak olduğunu kaydeden Yıldız, “Allah’ı unutursak, onun da bizi unutacağının farkında olmalıyız. Eğer Allah’ı unutmak istemiyorsak, namaz kılmalıyız. Namaz, insanları Allah’a yakınlaştırır ve onu unutmamızı engeller” şeklinde konuştu. Yıldız ayrıca, namazın insanoğlunun kurtuluşu olduğunu ve her Müslüman’ın son nefesine kadar namaza dikkat ederek, mutlaka namaz kılması gerektiğini de hatırlattı.