Nevapark'ta Bir Yıldız Gibi Doğan Genç Yönetici

Nevapark'ta Bir Yıldız Gibi Doğan Genç Yönetici
Rize'deki Nevapark Kültür ve Eğlence Merkezi'nin bir yıldız gibi parlayan genç yöneticisi Mehmet Şahin Kork ile yapılan röpörtaj:

Sosyal ve kültürel anlamda Nevapark Kültür ve Eğlence Merkezi'nin her geçen gün Rize'de adından sıkça söz ettirmesini sağlayan ve farklı organizasyonlar içerisinde yer alarak Nevapark isminin ve kalitesinin yükselmesinde başrolde bulunan Nevapark Kültür ve Eğlence Merkezi'nin başarılı Genel Müdürü Mehmet Şahin Kork'un, 53 Rize Dergisi'nden Yunus Çakır'a vermiş olduğu röportajı sizlerle paylaşıyoruz...

İlk önce sizi tanıyabilirmiyiz?

1983 Yalova doğumluyum. Aslen Rize'nin Çayeli ilçesinin Buzlupınar köyündenim. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul Kozyatağı'nda, yüksek öğrenimimi ise Karadeniz Teknik Üniversitesinde tamamladım. Şuanda da Ahmet Yesevi Üniversitesinde yüksek lisans yapmaktayım. Gerçek anlamda ticaretle üniversite yıllarımda tanıştım. Pek düzenli olmasada okuldan arta kalan zamanlarda iş hayatı içerisindeydim. Okul bitene kadar da bu şekilde devam etti. Daha sonra İstanbul'da bir yazılım firmasında iş hayatına merhaba dedim. Sonrasında Doğan Holding ve şimdi de Rize - Nevapark. Tabi iş hayatı dışında hayatımızda değişmeler oldu. Evlendim ve bir oğlum var.

mehmet-sahin-kork-rize-nevapark-avm-genel-muduru.jpg

İlk iş hayatınız ve bugünden bahsedermisiniz?

Çocukluğumdan beri hep iş hayatı içerisinde oldum. Ortaokula giderken sabah 05:00'ten 11:00'e kadar pastanede çalışıp sonra okula giderdim. Üniversiteyi bitirdikten sonra iş hayatına bir yazılım firmasında başladım ve yaklaşık 2 yıl çalıştıktan sonra Doğan Holding bünyesine Finans Yöneticisi olarak transfer oldum. Burada da 4 yıl çalıştıktan sonra kurumsal kimliğe sahip bir firmada nelerin olduğunu ast-üst ilişkilerini, iş hayatının zorluklarını görmüş oldum. Son olarakta Rize'nin tek avm'si olan Nevapark'ta Genel Müdürlük yapmaktayım.

Nevapark hakkında biraz bilgi verirmisiniz? Ne zaman açıldı ve şu an ne gibi etkinlikler yapıyorsunuz?

2000m2'lik kapalı alana sahip Nevapark, 2009 yılından bu yana Rize şehrinin yöresel değerlerini ön plana çıkarmaya çalışan bunun yanı sıra modern hayatın getirdiklerini de göz önünde bulunduran Rize'nin ilk ve tek alışveriş merkezidir. Hergün saat:8.00-14.00 arası 100'den fazla çeşitle açık büfe kahvaltı, bölgede hiç olmayan 11D Boyutlu "Cineva" Salonu, çocuklar için oyun alanları ve oyun parkları, dünya markalarının olduğu saat reyonu, hediyelik eşya reyonu ve Boyner Sports mağazasıyla modern ve dinamik mimariye sahip Nevapark Kültür ve Eğlence Merkezi, bölgenin eğlence merkezi... Her geçen gün bir adım daha ileriyi düşünen kadrosuyla da Rize Halkının en iyiye layık olduğunu göstermeye çalışmaktadır.

İlk iş hayatınız İstanbul'daydı şimdi memleketinizdesiniz nasıl bir duygu? Alışabildiniz mi memleketinizdeki hayatınıza?

İnsanın memleketinde, baba toprağında olması mutluluk verici. Fakat İstanbul gibi metropol bir şehirden Rize'ye gelmekte gerçekten cesaret isteyen bir durum. Rize'de yaşamanın artıları olduğu kadar eksileri de bir hayli fazla. Rize küçük bir il olması sebebiyle tüm siyasi bürokrasi ile iç içe yaşamaktayız. Hergün bir sonraki günü düşünerek daha iyiye ulaşmayı planlayarak geçiyor. Bu da gösteriyor ki çıtanın her zaman yüksekte tutulması gerekiyor. Rize'ye alıştık ve tekrar İstanbul'a dönüş olursa orada yaşayabilirmiyiz bu da kaçınılmaz bir tartışma konusu.

Rize hak ettiği ilgiyi görüyormu sizce?

Rize'nin hak ettiği ilgiyi alamadıgına dair intiba var bende. Bu kanaate Rize'ye işim icabı ilk geldiğimde memurlarla bürokratlarla banka müdürleri ile temasımız oldu oluyor. Bir şehri sağlıklı değerlendirmek için dışardan bakmak daha dogru oluyor. Rizeli olmayan memurların genel kanaatleri 2 Başbakan görmüş il böyle olmamalı diyorlar. Buraya gelen insanlar burayı Karadenizin doğal güzelliklerine inanarak ve 2 Başbakan çıkarmış bir ile gitmenin sevinci ile gelip kısa zamanda buradan ayrılma planları yapıyorlar. Bunun sebebini soruncada pahalı bir il olduğunu trafiğinin içinden çıkılmaz bir hal aldığını ve en önemliside vakit geçirebileceğimiz yerlerin olmadığını ileri sürüyorlar. Gördüğüm kadarıyla çaresinin de olabileceğini düşünüyorum. Bunların olmaması için bir sebep görmüyorum. Şuanda bürokrasinin de bu hizmetleri yapmaya müsait olduğunu düşünüyorum. Duyduguma göre Salarha'dan çıkacak bir tünel düşünülüyormuş. Rize için bence çok çok önemli bir proje olduğu kanaatindeyim. Adeta Rize nefes alacak. Sahil yolunun da Rize'yi adeta sıkıştırdığını düşünüyorum. Deniz tarafına atılırsa o taraftan da bir rahatlama olacak ve hepsinden önemlisi dışarısı ile özellikle İstanbul ve Ankara ile sıkı sirkilasyonu olan bir ilde bugüne kadar bir havaalanında yapılmaması bir handikap. İnşallah en kısa sürede yapılır. Bu yazıyı okuyan Rize'de hiç mi iyi birşey olmuyor intibasına kapılabilir. Bunu anlamak da zor değil. Dışardan Rize'ye gelen memurlarla üniversite öğrencileriyle ensafla bir anket yapılabilir ve objektif veriler ortaya çıkar. Bende bir Rizeli olarak çok iyi şeyler yazmak isterdim fakat gerçek bu...

mehmet-sahin-kork-nevapark-rize-avm-genel-muduru-fotograf.jpg

Sosyal aktiviteleriniz var mı?

Rize'de sosyal aktivite kışın zor. Yazlarıda çok hareketli olmasada orjinalliği bozulmamış doğada olmak bile yetiyor. Bu duruma alternatifler oluşturulabilir. Herkesin de en azından ismine aşinalığı olan Ayder Yaylası...

Yazları gayet yoğun olurken kışları ölü sezon olarak geçiriyor. Kısacası Rize'de sosyal aktivite insanların evlerinde yada çevreleriyle olan ilişkilerinde saklı.

Bir genç olarak gençlere tavsiyleriniz nelerdir?

Öncelikle eğitim herşeyin önünde. Ancak eğitimi sadece okuldan almakla yetinilmemeli.Okurken de kendi işleriyle yada ilgi alanlarıyla ilgili çalışmalar yapmalarını yani işin her zaman mutfağında olmalarının gerektiğine inanıyorum.

Bize çocukluk günlerinizden bahsedermisiniz?

Okul çağına gelene kadar çocukluğum Yalova'da geçti. Orası bizim ikinci memleketimiz gibi. Yalova'nın bir köyünde bağı bahçesi olan bir evimiz var. Kendimi şanslı görüyorum. Günümüzde çocuklar betonların arasında sıkışıp kalırken biz toprakla, doğayla iç içe büyüdük.

53 Rize dergisi hakkında düşünceleriniz?

Farklı illerde yaşayan hemşehrilerimizin 53 Rize dergisini takip ederek memleketimizde olan tüm gelişmelerden haberdar olmasını sağladığınızı düşünüyorum. Yerelden ulusala yapmış olduğunuz bu çalışmalarınız için tebrik ve teşekkür ediyor, tüm hemşehrilerimizi 53 Rize Dergisine abone olmaya davet ediyorum.

mehmet-sahin-kork-nevapark-avm-genel-muduru-rize.jpg