Oğluna İkinci Kez Hayat Verdi

Oğluna İkinci Kez Hayat Verdi
Rize'nin İkizdere ilçesinde böbrek yetmezliği nedeniyle 4 yıldır tedavi gören Murat Köseoğlu, annesi Vasfiye Köseoğlu'nun verdiği böbrekle hayata tutundu.

İkizdere ilçesinde yaşayan Murat Köseoğlu (39), yaptığı açıklamada, İkizdere Belediyesinde çalışırken 4 yıl önce böbreklerinin ikisinin de iflas ettiğini belirtti. Bunun üzerine malulen emekli olduğunu ifade eden Köseoğlu, ''Zor günler yaşamaya başladım. Böbreklerim çalışmayınca hayatım karardı. Aile düzenim bozuldu. 3 çocuğum ve eşim gözlerime bakıyordu. Maddi sıkıntı içinde pek çok kez Rize, Trabzon ve İstanbul'daki hastanelere gittim'' dedi.

Rize'de 2 günde bir diyalize girdiğini anlatan Köseoğlu, ''Sonunda İstanbul'daki doktorum böbrek nakli olmam gerektiğini söyledi. Sağ olsun, annem böbreğini bana vermeye karar verdi. Yapılan tahlillerde nakil için olumsuzluk çıkmadı. O gün bayram günümüz oldu ama İstanbul'da bir özel hastanede nakil için beklerken sağ kalp kapakcığımda sorun çıktı. Kapakcığı ameliyatla değiştirdiler. Kalp sorunum çözüldükten yaklaşık 3 ay önce annem ile yeniden operasyona alındım. Annemden alınan böbrek, yapılan ameliyatla bana nakledildi'' diye konuştu.

Bir süre daha hastanede kaldıktan sonra taburcu olup Rize'ye döndüğünü belirten Köseoğlu, ''Şu an çok iyiyim. Zaman zaman İstanbul'a kontrole gidiyorum ve hocamın tavsiyelerine uyuyorum. Annem bana ikinci kez can verdi'' diye konuştu.

Anne Vasfiye Köseoğlu (59) ise oğlunun acı çekmesine dayanamadığını belirterek, ''Oğlum sağlıklı olacaksa gönül rahatlığı içinde böbreğimi vereceğimi söyledim. Dokular da uyuşunca nakil gerçekleşti. Oğlum sağlığına kavuştuğu için mutluyum'' diye konuştu.