Öğrenci Velilerine Uyarı

Öğrenci Velilerine Uyarı
Yeşilay Cemiyeti Rize Temsilcisi Bayram Ali KAVALCI; Okulların eğitim ve öğretime başlaması nedeniyle anne ve babalara, eğitimcilere uyarıcı açıklamalarda bulundu.

Rize Yeşilay Cemiyeti Temsilciliği 2010–2011 Eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrenci ailelerine ve eğitimcilere yönelik uyarıcı ve bilgilendirici bir açıklamada bulundu.

Yeşilay Cemiyeti Rize Temsilcisi Bayram Ali KAVALCI,” Geleceğimizin en önemli teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi eğitimli, sağlıklı, bilinçli, donanımlı, kendini geliştiren ve araştıran, sorgulayan, becerili, iş alışkanlıklarını kazanmış, ülkesini, milletini, ailesini, çevresini seven bireyler olarak yetişmeleri için herkesin üzerine düşen görevleri yapması gerekir. Başta eğitimden sorumlu yöneticiler, öğretmen ve öğrenci velilerinin çevreyle olan ilişkilerinde gönüllülük ve fedakârlık esası içinde karşılıklı sevgi, saygı, anlayış, hoşgörü ve görgü kurallarına uygun davranışların ön planda tutulması, ders dışı etkinliklerin de eğitim ve öğretimin ayrılmaz parçası olarak kabul edilmesi ve değerlendirilmesi çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesine çok önemli katkılar yapacaktır.

Çocuklarımızın ve gençlerimizin dersleri dışında zamanlarını nerelerde, ne şekilde geçirdiklerini ve değerlendirdiklerini öğrenci velilerimizin takip etmesi çok önem arz etmektedir. Çocuklarımız internet kafelerde eğitimlerine katkı yapacak çalışmalara odaklanmaları gerekirken, çok değerli vakitlerini çeşitli sanal oyunlarla, şiddet içeren ve gayri ahlaki görüntüler karşısında kaybetmektedirler. Bu gayri ahlaki görüntüler, sigara, uyuşturucu, alkol, tiner, sanal kumar vb. kötü alışkanlıklara kapılma alışkanlığı ve tehlikesini beraberinde getirmektedir.  Anne ve babalar başta olmak üzere hepimiz sosyal kontrolü sağlayabilmek için azamı çaba göstermeliyiz. Milli, manevi, ahlakı, insanı ve kültürel değerlerimizin geliştirilmesine ve yaşanmasına el birliği ile katkı sağlamalıyız. Karşılıklı sevgi ve saygı esasına dayalı, uyumlu, güven verici, örnek tutum, tatlı dil, güler yüz ve kucaklayan davranışları içinde bulunmalıyız. Biz aileler olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin ders dışı zamanlarında bireysel yeteneklerini geliştirirci, katılımcı ve demokratik eğitim ortamını destekleyici düşüncede olmalıyız. Çocuklarımızın çeşitli kültür, sanat ve sportif faaliyetleri içersinde yer almalarını teşvik etmeliyiz. Çünkü bilgisiz, eğitimsiz insanlar daha çok suç işlemeye eğilimlidirler. İyi eğitim ve öğretim suç işleme oranını azaltır. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Okul gençliğe, insanlığı, saygıyı, sevgiyi, ulusu, milleti ve ülkeyi sevmeyi öğretir.”diye açıkladı.