Öğrencilerden Boyama Şenliği

Öğrencilerden Boyama Şenliği
Rize'de, anaokulu öğrencileri arasında yapılan boyama yarışmalarında, öğrenciler hünerlerini gösterdi.

Rize Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu tarafından her yıl geleneksel olarak, ''Boyama Şenliği'' adı altında yapılan yarışmalarda anaokulu öğrencileri birbirinden güzel resimlerle jüri üyelerini etkilemeye çalıştı. İl Merkezindeki 20 Okulda eğitim gören 400'e yakın anaokulu öğrencisinin katıldığı yarışmalar, oldukça renkli görüntülere sahne oldu.

Yarışmalar öncesinde bir konuşma yapan Rize Özel Şahika İlköğretim Okul Müdürü Tanju Yıldırım, öğrencilerin kişisel becerilerinin gelişmesi adına yarışmaların büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Okulların öğretmenlerden ve ödevlerden ibaret olmadığını ifade eden Yıldırım, ''Amacımız ilimizde bünyesinde anaokulu barındıran okulları ortak bir proje ile bir arada tutmaktı. Öğrencilerimize, aileleri ve öğretmenleriyle beraber güzel bir gün geçirtmek ve eğitim-öğretimin böyle güzel bir yüzü de olduğunu göstermek istedik." diye konuştu.

Yarışmaya il merkezine bağlı 20 okuldan toplamda 400'e yakın öğrenci katılırken, öğrencilere Nt Mağazaları katkılarıyla bir hediye paketi verildi. Öte yandan, öğrencilerin 45 dakikalık süre içerisinde en güzel resmi çizmeye çalıştıkları boyama yarışmalarında ilk 10'a giren öğrencilere akülü araba, bisiklet, futbol topu ve çeşitli hediyeler verildi.