Öğrencilerle Fidan Dikti

Öğrencilerle Fidan Dikti
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Özel Bilge Okulları öğrencileri ile sahil dolgu alanında bulunan Yerel Bitkiler Bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirdi.

Rize Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ve Özel Bilge Okullarının ortaklaşa düzenlediği fidan dikimine Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya, Özel Bilge Okulları öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Sahil dolgu alanında Rize Belediyesi tarafından tahsis edilen Yerel Bitkiler Bahçesi adı altında bulunan alanda daha önce birçok bitkinin dikimi gerçekleşmişti. Bu yıl Orman Haftası kapsamında dolgu alanı üzerinde bulunan yerel bitkiler bahçesine Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı öğrencilerle beraber 39 Likapa, 17 Karayemiş ve 17 Kocayemiş fidanı dikimini gerçekleştirdi.

Orman haftası kapsamında etkinliklere katılan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı; “ Bizler öğrencilerimize doğayı sevmeyi, yöremize ait bitkileri dikmeleri yolunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yerel Bitkiler Bahçesi olarak bilinen bu alana likapa, karayemiş ve kocayemiş fidanları dikildi. Orman Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan fidan dikimi için Özel Bilge Okulu öğretmenlerine, öğrencilerine ve Belediye Personelime teşekkür ediyorum” dedi.

5.20100325170429..jpg

Özel Bilge Okulları Müdürü Hamit Turna; “ Orman Haftası kapsamında Özel Bilge Okulları olarak belirli gün ve haftalarda Rize Belediyesi tarafından tahsis edilen Yerel Bitkiler Bahçesinde yöremizde yetişen bitkileri dikmeye özen gösteriyoruz. Daha önce komar(yabangülü) fidanları dikmiştik. Bu sene ise likapa, karayemiş ve kocayemiş fidanı dikimini gerçekleştirdik. Amacımız öğrencilerimizi ağaç dikimine alıştırmak ve bu bitkileri tanıtmak. Bu kapsamda bizlerden desteğini esirgemeyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Fidan dikimi sonrasında Özel Bilge Okulu öğrencileri günün anısına ellerindeki balonları gökyüzüne salıverdiler.