Öğretmen Adaylarına Müjde!

Öğretmen Adaylarına Müjde!
Rize Dernekler Müdürü Turgay Esen, öğretmen adaylarına AB ülkelerinde eğitim imkanı Comenius Programının yürürlükte olduğunu bildirdi.

Dernekler İl müdürü Turgay Esen, yaptığı yazılı açıklamada, Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) altında yer alan Comenius Programı bünyesindeki comenius asistanlığının, öğretmen adaylarının Avrupa'daki eğitim kurumlarında yaptıkları bir etkinlik olduğunu belirtti.

Etkinliğin amacının geleceğin öğretmenlerine öğretme ve öğrenme konusunda Avrupa boyutunu daha iyi anlamaları için bir fırsat vermek, yabancı dil, farklı ülkeler ve eğitim sistemleri hakkındaki bilgilerini artırmak ve öğretme becerilerini geliştirmek olduğunu ifade eden Esen, asistanların programda yer alan bir ülkedeki ev sahibi okulda 13 ile 45 hafta arasında değişen süre boyunca asistanlık yapmak için hibe alabildiklerini, av sahibi okulun da asistan için danışman görevi yapacak tam ehliyet ve deneyime sahip bir öğretmen belirlediğini kaydetti.

Esen, Comenius asistanlığından yüksek öğretim düzeyinde öğretmenlik bölümlerinde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile mezun olup henüz atanmamış kişilerin yararlanabildiğini bildirerek, şöyle devam etti: ''Programa başvurabilmek için iyi derecede yabancı dil bilmek gerekmektedir. Programa Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen olarak atanabilme kriterlerini taşıyanlar başvurabilir. Adayların başvurularında ne kadar bir süre için gitmek istediklerini ve akademik yıl içinde asistanlığa ne zaman başlamak ve bitirmek istediklerini belirtmeleri gerekir. Ancak bu sürenin ne kadar olabileceğine dair son kararı, bütçe imkanları ve kontenjan çerçevesinde Ulusal Ajans vermektedir. Asistanlar gittikleri ülkelerde kreşlerde, Anaokullarında, ilk ve orta dereceli okullarda, mesleki, teknik ve özel eğitim veren okullarda görev yapabilmektedirler. Program kapsamında 27 AB ülkesine gitme imkanı bulunmaktadır.''