Okuyan toplum için teşvik gerekiyor

Okuyan toplum için teşvik gerekiyor
Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, okuyan toplum haline gelmek için çocukları okumaya teşvik etmek gerektiğini söyledi.

Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, yaptığı açıklamada, kitap okumanın bir öğrencinin hayatında önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Çocukların bolca kitap okuması gerektiğini ifade eden Çelik, ''Birinci yarı yılda hemen hemen her okulumuzda 1 saat kitap okuma saati yaptık. Bazı okullar bunu ders saatine ekledi. Bazıları da ders saati haricinde tuttu. Ama genel olarak iyi bir kitap okuma kampanyası oldu'' dedi.

Yapılan kitap okuma kampanyaları kapsamında bazı öğrencilerin haftada bin 500-2 bin sayfa civarında kitap okuduklarını anlatan Çelik, ''Öğrencilikte ve iş hayatında kitap okuyan insanlar daha başarılı olurlar. Okuyan toplum haline gelmek için çocuklarımızı okumaya teşvik etmek lazım'' diye konuştu.

Çelik, boş zamanları iyi değerlendirmek gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: ''Bir haftada 168 saat var. Bir öğrenci için bunun 30 saati okula gidiyor. Geri kalan kısmı da diğer işlerle geçiyor. Elbette ki çocuklar oyun oynayacak, televizyon seyredecek. Ama her çocuğun bütün işlerini yaptıktan, oyun oynadıktan sonra en az haftada 20 saat hiç bir şey yapmadığı zamanı kalıyor. Bu zamanı iyi değerlendirmek gerekiyor. En iyi değerlendirme yolu da kitap okumaktır. Çocukların arasındaki başarı farkı da boş zamanların nasıl kullanıldığına göre oluşacaktır.''