olay53 Yazdı O Merkez Rize'de Kaldı

olay53 Yazdı O Merkez Rize'de Kaldı
olay53'ün "Rize'ye Elveda Trabzon'a Merhaba" adlı haberiyle gündeme taşıyıp yetkilileri harekete geçirmesini sağlamasının ardından müdürlük Rize'de kaldı.

olay53'ün 11 Mayıs 2011 tarihinde "Rize'ye Elveda Trabzon'a Merhaba" haber başlığıyla sayfasına taşıdığı Rize'de yer yokluğundan Trabzon'a taşınıyor konulu 9. Hidrometrik Etüt Merkezi, haberden sonra yetkililerin yer bulma arayışlarına girmesiyle sonucunu verdi. Rize'de yer bulunamayan 9. Hidrometrik Etüt Merkezi'ne sonunda yer bulundu ve 9. Hidrometrik Etüt Merkezi'nin Rize'de kalması sağlandı.

Rize İl Özel İdare Binası'nın Atatürk Caddesi Menderes Bulvarı üzerindeki binasının 4. katında bulunan 9. Hidrometrik Etüt Merkezi'nden, binanın Rize İl Emniyet Müdürlüğü'ne devredilmesinden dolayı boşaltılması istenmiş ve 9. Hidrometrik Etüt Merkezi'nce, Rize'deki yetkililerin gösterdiği iki alanın yetersiz oluşundan sonra bir daha yer bulma konusunda yardım alınamaması üzerine etüt merkezinin Trabzon'a nakledilmesi kararlaştırılarak Trabzon'da etüt merkezi için yer bulma çalışmaları başlatılmıştı.

9.-hidrometrik-etut-merkezi-binasi-rize.jpg

olay53'ün haberinden sonra yetkili mercilerin konu üzerine daha ehemniyetle gitmesinin ardından dönemin Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu haberimizi yalanlayıcı bir açıklamada bulunarak ''9. Hidrometri Şefliği'nin Rize'den taşınacağı gerçek değildir. Aksine, EİE, Türkiye'de sadece Ankara ve Kayseri'de bulunan 'Enerji Verimli Örnek Ev' modelinin üçüncüsünü Rize'de yapacak. Hidrometri Şefliği de burada hizmet verecektir. Bunun için üç ayrı nokta tespit ettik. Nihai karar için çalışmalarımız sürüyor.'' demişti.

Alınan bilgiye göre Rize İl Özel İdaresi'nin bütün birimlerinin birleştirilmesi sonucu Atatürk Caddesi üzerindeki 3 katlı İl Özel İdare  Binası'nın boşaltılarak Engindere Mahallesi Güneysu yolu üzerindeki Köy Hizmetleri eski binasına taşınmasıyla binanın 9. Hidrometrik Etüt Merkezi'ne kiralanması talebine İl Özel İdare Encümeni tarafından olumlu yanıt verilerek hukuki süreç başlatıldı ve İl Özel İdare Eski Binasının 2 katının 9. Hidrometrik Etüt Merkezi'ne kiralanması kararlaştırıldı.

Alınan bu karardan sonra 9. Hidrometrik Etüt Merkezi'nin önümüzdeki günlerde yeni binasına taşınacağı ve yer sorununun giderilmesiyle bundan sonra yine Rize'den hizmetlerine devam edeceği öğrenildi.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Rize'ye Elveda Trabzon'a Merhaba

Rize'de Enerji Verimli Örnek Ev