olay53'e Tehditle Gelen Sansür

olay53'e Tehditle Gelen Sansür
4. Yaz Spor şenliklerini ilk günden itibaren düzenli olarak takip eden olay53'e Selçuk Balcı konserinde tehditli sansür uygulandı...

Selçuk Balcı Konserinde Skandal...

Rize Belediyesi'nin düzenlediği 4. Yaz Spor Şenliklerinin 9. gününde dün akşam gerçekleşen Selçuk Balcı konserinde olay53 haber muhabirine Selçuk Balcı'nın ekibinden tehditli sansür uygulandı.

4. Yaz Spor Şenliklerini ilk günden itibaren düzenli olarak takip eden ve hemen hemen tüm etkinliklere katılan olay53 haber muhabirimiz, etkinliklerin sona ermesine bir gün kala dün akşam Sahil Parkında düzenlenen Selçuk Balcı konserinde Balcı'nın ekibi tarafından sansür uygulanarak tehdit edildi.

Yaz Spor Şenliklerinin heyecanını farklı açılardan fotoğraflayabilmek adına programı değişik bölgelerden takip eden haber muhabirimiz, Selçuk Balcı konserinde parkın genel görüntüsünü alabilmek için sahnenin arka bölümündeki en üst noktaya çıkarak (bateristin yanına) oradan sanatçıyla beraber vatandaşlara görüntü almaya çalıştı. Bu sırada bateristin tepkisiyle karşılaşan muhabirimiz, boğazında asılı duran görevli kartını göstererek görevli olduğunu ve görüntü almaya devam etmek istediğini söyledi. Bateristin tepki göstermesine rağmen bir süre bu alandan görüntü alan haber muhabirimiz daha sonra baterist tarafından tehdit edilerek "Ya buradan inersin ya da biz konseri tamamlamadan çeker gideriz. Burası bizimdir" şeklinde anlamsız ve çirkin bir tehditle karşı karşıya kaldı.

Muhabirimizin o kişiye Selçuk Balcı'nın yüzü bize dönükken alandaki kalabalıkla birlikte resmini çekmek istediğini ifade etmesine rağmen tehditlerine devam eden baterist daha sonra organizasyon sorumlusuna seslenerek muhabirimizin alandan çıkarılmasını istedi. Muhabirimiz, bateriste "Hakan Beye seslenmene gerek yok. Ben buraya nasıl geldiysem öyle gitmesini de bilirim" sözünü sarfederek o alandan ayrılmak zorunda kaldı.

KONSERDE SELÇUK BALCI'NIN EKİBİNDEN RİZE ÇAYELİ AYRIMI

Rize Merkez'den yayın yapan olay53 haber sitesine tehditle sansür uygulayan Çayeli ilçesinden olan Selçuk Balcı ve ekibinden olan baterist daha sonra ise Çayeli ilçesinden yayın yapan bir internet haber sitesi muhabirinin aynı yerden görüntü almasına ise birşey demedi. Bateristin Rize Çayeli ayrımı yaparak muhabirimizi tehdit ederek sansür uygulamasını kınıyor; haber muhabirimize yapılan bu çirkin davranıştan dolayı geceye ait hiçbir fotoğrafı yayınlamama kararı aldığımızı bildiririz.