Oltu'da, 15 camide 5 bin kişiye aşure dağıtıldı

Oltu'da, 15 camide 5 bin kişiye aşure dağıtıldı
Erzurum'un Oltu ilçesinde 15 camide yaklaşık 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Oltu Müftülüğü ile Din görevlileri Derneği’nce yapılan organizasyonda 15 camide 5 bin vatandaşa aşure ikramında bulunuldu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşure dağıtımında konuşan Oltu Müftüsü Müftü Lütfü İmamoğlu, “Muharrem ayı Allah katında değerli bir ay. Peygamberinimin değer verdiği bir ay. Bu ay içerisinde çok önemli olaylar meydana gelmiş. Birlik ve kardeşlik duygularının ön plana çıkarmak için kardeşlik duygularını pekiştirmek için böyle bir organizasyona imza atıldı. Müslümanlar kardeşlik şuuru içerisinde olduğu sürece çok daha güçlü olurlar” dedi.

Oltu Din Görevlileri Derneği Başkanı Temel Taşçı ise Muharram ayı dolayısıyla merkez camilerde aşure dağıtımı yaptıklarını belirterek, Dernek olarak organize ettikleri bu etkinliği gelecek yıllarda da genişleterek devam ettirmeyi amaçladıkların söyledi.

Tarihi Aslanpaşa Camii İmamı Ayhan Taşbaşı ise Muharrem ayının Müslümanlar için önemli bir ay olduğunu belirterek, yapılan organizasyonun birlik ve beraberliğin sağlanması anlamında önemli olduğunu kaydetti.