Ölüme Meydan Okuyorlar!

Ölüme Meydan Okuyorlar!
Rize'de geçen ay meydana gelen heyelanda 5 kişi kısmen yıkılan binanın altında kalarak yaralandı. Aradan geçen zaman zarfında Poyraz ailesi korkularına rağmen aynı binada oturarak adeta ölüme meydan okuyor.

Korku İçinde Ölüme Meydan Okuyorlar!..

Rize'de Temmuz ayında etkili olan yağış sonrası meydana gelen heyelan sonucu evlerinin duvarı yıkılarak mahsur kalan Poyraz ailesi, korkularına rağmen evlerinde yaşamayı sürdürüyor.

Muzaffer Poyraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Pehlivantaşı Mahallesi'nde 14 Temmuz gecesi yaşanan heyelanda üç katlı evinin birinci katının duvarının yıkıldığını hatırlattı. 

Oğlu Gökhan (30), gelini Fatma Poyraz (28) ile torunları Melisa (6) ve Nisa'nın (4) evde mahsur kaldığını, eve girmeye çalışan Recep Poyraz'ın (60) ağır yaralandığını ifade eden Muzaffer Poyraz, ''Çok şükür o günden sonra yaralılarımız sağlığına kavuştu. Recep çok zor ameliyatlardan sonra güç de olsa yürümeye başladı. Biz de gidecek başka yerimiz olmadığı için evimizi yeniden onararak evde yaşamaya başladık'' dedi.

Her zaman aynı korkuyu yaşadıklarını kaydeden Poyraz, ''Elbette o anı kimse unutamıyor. Zor zamanlar geçiriyoruz. Yağmurlu havalarda evde kalmıyoruz. Ancak başka çaremiz yok. Yetkililer heyelan olan bölgede inceleme yaptı ancak bir çalışma başlatılmadı. Yetkililerden bir an önce tedbir almasını istiyoruz'' diye konuştu.

Muzaffer Poyraz, alışmalarının çok uzun zaman süreceğini vurgulayarak, heyelanda mahsur kalan torunları Melisa ve Nisa'nın, evin bahçesinde hiçbir şey olmamış gibi oynadıklarını ancak yağmurlu havalarda aynı korkuyu tekrar yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Yağmurda evi hasar gören İlyas Akbulut ise kendilerinin de yağmurlu havalarda evi terk ettiklerini, çalışmaların bir an önce tamamlanmasını beklediklerini ifade etti.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/baska-evimiz-yok-mecburuz-burada-kalmaya-20101.htm

https://www.olay53.com/haber/rizede-heyelan-5-yarali-20061.htm