Öncü Kadınlar Rize Kalesi’nde Buluştu

Öncü Kadınlar Rize Kalesi’nde Buluştu
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen Öncü Kadınlar 2. Zirve buluşması Rize Kalesi’nde yapıldı.

Rize Kadınlar Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (RİKADER), Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve hanımlara yönelik derneklerin katkıları ile 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle düzenlenen Öncü Kadınlar 2. Zirve buluşması Rize Kalesi’nde yapıldı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın Eşi Hanife Yazıcı ile Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın Eşi Menduha Kasap’ın da katıldığı Öncü Kadınlar 2. Zirve buluşmasına, ayrıca RİKADER Başkanı Selda Albayrak, İlçe Belediye Başkanlarının eşleri ile İlçe Kaymakamlarının eşleri de katıldı.

kadinlar-zirve-bulusmasi-(3).jpg

RİKADER Başkanı Selda Albayrak, burada yaptığı selamlama konuşmasında kadın gücü ve kadın eliyle neler yaptıklarını ve nelerin yapılacağının görüşüleceğini ifade ederek, hemcinslerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

selda-albayrak-003.jpg

BAYAN YAZICI, “KADINLAR DAHA ÇOK SORUMLULUK ALMALI”

Vali Yazıcı’nın Eşi Hanife Yazıcı ise yaptığı konuşmada, benlikten çok bizliği tercih ettikleri için katılımcılara teşekkür ederek, “Rize; küçük ama çok güzel bir şehir. Geldiğim günden bu yana Cumhurbaşkanımızın iline yakışır bir şeyler yapmanın mücadelesi içerisindeyim. Bu mücadeleme Vali Yardımcılarımızın ve Kaymakamlarımızın eşlerinin de çok güçlü destekleri var. Onlara ve tüm kadın derneklerimize, her zaman yanımızda oldukları ve böyle güzel bir günü tertip ettikleri için başta Menduha hanım ile Selda hanım olmak üzere çok teşekkür ediyor, bu duygularla kadınların cemiyet hayatında daha fazla yer almasını arzu ediyorum”  dedi.

kadinlar-zirve-bulusmasi-(6).jpg

BAYAN KASAP, “KADININ SESİNİ CUMHURBAŞKANIMIZIN İLİNDEN DUYURALIM”

El ele, gönül gönüle Rize’yi ileriye taşıyacak güçte olduklarını ifade eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın Eşi Menduha Kasap, “Kadın olmazsa olmazdır. Kadının sesini Cumhurbaşkanımızın baba ocağından duyuralım istiyoruz. Rize için çok güzel faaliyetler hayata geçirdik. Buluşmamızın vesile olacağı ve sizlerin de fikir ve düşünceleri ile çok daha aktif çalışmalar yapacağımıza inanıyorum. Sizlerde bu gücü görüyorum. Hep birlikte bunu da başaracağımıza inanıyoruz. 8 Mart Dünya kadınlar günümüzün Rizemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum ” ifadesinde bulunarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

kadinlar-zirve-bulusmasi-(4).jpgkadinlar-zirve-bulusmasi-(5).jpgkadinlar-zirve-bulusmasi-(1).jpg