'One Minute'de Desen Rizeli Irak’ın Hesabını Soracaktır

'One Minute'de Desen Rizeli Irak’ın Hesabını Soracaktır
Saadet Partisi Rize’deki seçim çalışmalarına hız verdi. Milletvekili adayı Cemil Çolak ile Sait Eksilmez'in sözleri güne damgasını vurdu.

Saadet Partisi Rize’deki seçim çalışmalarına hız verdi. Saadet Partisi Pazar ve Kalkandere İlçe Kongrelerine katılan İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, Milletvekili Adayları Cemil Çolak ve Sait Eksilmez  buralarda birer konuşma yaptı.

İl Başkanı Zerdeci Saadet Partisi iktidarına özlem duyulduğunu ve bu seçimin var olmak veya yok olmak seçimi olduğunu belirtirken Rize milletvekili adayları Cemil Çolak ile Sait Eksilmez, Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Çolak, "'one minute' desen de Rizeli Irak'ın hesabını soracaktır" sözleriyle Erdoğan'a tepki gösterirken Eksilmez ise "İstanbul'a boğaz açacaklar insanların boğazı ne olacak, halkımız aç, halkımız işsiz, halkımız icralık olmuş. Şu halkın feryadına ne zaman kulak vereceksiniz" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Kongreye Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Pazar Ak Parti, Büyük Birlik Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanları, Kendirli Belediye Başkanı Salih Uzun da katıldı.

Zerdeci; “ Bu Seçim Var Olmak veya Yok Olmak Seçimidir”

Coşkulu bir atmosferde gerçekleşen kongrede ilk konuşmayı yapan İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, “12 Haziranda ülkemiz seçime gitmektedir. Bu seçim ülkemiz için hayat veya memat seçimidir. Diğer bir değimiyle büyük bir ülke mi olacağız, yoksa ırkçı emperyalizmin kuklası mı olacağız seçimidir. Bu açıdan değerlendirdiğimizde her seçim çok mühimdir, ancak bu seçim bütün seçimlerden daha mühimdir” dedi.

“Milletimiz asırlar boyu hakkı ve adaleti savunmuş ve tesis etmiştir. Bin yıl boyunca bu aziz millet bütün mazlumların ve ezilmişlerin yareni olmuştur” diyen İl Başkanı Mehmet Akif Zerdeci, “Bunu ise güçlü devlet yapısı ve sağlam inancıyla başarmıştır. Bu bakımdan yeniden bütün dünyaya hakkın ve adaletin hakim olması için Yeniden Büyük Türkiye’yi kurmak zaruridir.  Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın Başbakanlığında kurulan 54. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’de mazlumun yanında yer almış ve bu hükümet Yeni Bir Dünya’nın kurulmasının büyük bir adımı olan D-8’i kurmuştur.  Aynı zamanda Türkiye’de halkımızın her kesimine görülmemiş zamlar yapılmış, halkımızın yoksullaştırılmasına, ülkemizin zarara uğratılmasına asla müsaade edilmemiştir. Halkımız ise 1997 yılında ki Erbakan Hükümetini özlemle anıyor, Milli Görüş iktidarını hasretle bekliyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul’a Yeni Boğaz Yapıyorlar Halkımızın Boğazını Unuttular

Daha sonra kürsüye gelem Milletvekili Adayı Sait Eksilmez, Türkiye’nin problemleri bellidir, çözüm yolları da bellidir. Ülkemize bir zarar gelirse bundan hepimiz etkileniriz. Biz havuz sistemini kurmuştuk, böylece ülkemizin refah seviyesi yükselmişti. Memura, işçiye, çiftçiye, çaya, fındığa en yüksek artışları yaptık. Neden bu iktidar veremiyor? Bunlarda Erbakan’ın talebesidir denildi, ama veremiyorlar. Neden? Birinci seçimde yüzde34, ikinci seçimde yüzde 47 aldılar, bu seçimde yüzde 80 alsalar da hiçbir şey yapamazlar. Çünkü bu ideolojiyle, bu programla bu ülkenin sorunları çözülmez. 2023 yılını planlamaya başlamışlar, ama bugünü unuttular. Çılgın proje diye ortaya çıktılar kanal yapacaklarmış, yeni boğaz açacaklarmış İstanbul’a. Soruyorum, insanların boğazı ne olacak, halkımız aç, halkımız işsiz, halkımız icralık olmuş. Şu halkın feryadına ne zaman kulak vereceksiniz” ifadeleriyle hükümete yüklendi.

Kongrenin son konuşmasını yapan Saadet Partisi Rize1.  Sıra Milletvekili Adayı Cemil Çolak’ın, “koşturuyoruz kardeşlerimizle beraber. Milli Görüşün bayrağı altındayız ve Milli Görüşün, Saadet Partisinin adaylarıyız. İnsanlara davamızı anlatıyoruz. Biz yokuz, biz hiçiz, davamız var. Asıl olan odur. Kişilere şeref katan davalarıdır, kişileri yücelten davalarıdır. İslam alemini izliyorsunuz. İslam ülkelerinin devlet başkanları kaçacak yer bulamazken, Merhum Erbakan hocamızı milyonlar son yolculuğuna uğurladı. İşte devlet başkanlığı budur, işte gönüllere taht kurmak budur, işte adamlık budur. Biz siyaseti şerefle yapıyoruz, onurla yapıyoruz” ifadeleri katılımcıları coşturdu.

'One Minute'de desen Rizeli Irak’ın Hesabını Soracaktır

“Akıl bir işin sonunu hesap etmektir. Eğer siz oy verir de bunlar sandıktan güçlü bir şekilde çıkarsa, sayın Başbakan diyecek ki biz bunlara aş iş vermesek de, çayına zam vermesek de, Irak’ı bombalamak için limanları açsak da bunlar bize oy veriyor” ifadelerini kullanan Cemil Çolak, “Sayın Başbakan zannediyor ki one minute derim ardından da kapalı kapılar ardından her anlaşmayı, görüşmeyi yaparım. Ama değil sayın başbakan göreceksin bu seçimde Rizeli size bunun hesabını soracaktır, artık dur. Biz dün Fındıklıdaydık, orda bir lokanta sahibi dedi ki sayın vekilim bugün hafta günü saat iki olduğunda döner biterdi, bakın saat altı olmuş döner yarıda hala duruyor” şeklinde konuştu.