Ordu Üniversitesi 7 yaşında

Ordu Üniversitesi 7 yaşında
Ordu Üniversitesi’nin (ODÜ) 7. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyet Yerleşkesi’nde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ODÜ’nün hızla büyüdüğünü dile getirdi.

Rektör Yarılgaç, “Yedinci kuruluş yıl dönümünü kutlayan üniversitemizin evrensel normlarda elde ettiği başarılar şüphesiz sadece bizim değil, Ordu halkının da ortak mutluluğu, ortak gururudur” dedi.

ordu-universitesi-7-yasinda-1.jpg

Ordu Üniversitesi’nin 75 bölümüyle tercih edilen bir üniversite haline geldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Dört fakülte, bir yüksekokul ve iki meslek yüksekokulu ile 2006 yılında eğitim öğretim faaliyetine başlayan Ordu Üniversitesi, 7. yılında on fakülte, üç yüksekokul, on meslek yüksekokulu, üç enstitüsü ile bilişim çağında bilgili, gelişmeye ve yeniliklere açık, teşebbüs ruhu yüksek fertler yetiştirmek amacı ile öncelikle öğrencilerimize sonra da yöremiz halkına ait bir kurum olarak çalışmalarını sürdürmektedir. 75’in üzerinde aktif bölümü ile tercih edilen bir üniversite olan Ordu Üniversitesi, bölgesel bir üniversite olmanın ötesinde, bugün Türkiye’nin 80 ilinden öğrencisi olan gurur verici bir tabloya sahiptir. Üniversitemizde lisans eğitiminin yanında lisansüstü eğitim de sağlanmaktadır. 2006 yılında 5 bin 547 öğrenci mevcudu bulunan Ordu Üniversitesi, bünyesinde artık 12 binden fazla gencimize eğitim imkanı sağlamaktadır” diye konuştu.

ordu-universitesi-7-yasinda-2.jpg