Ordu Ziraat Odasını Perşembe'ye Bağladılar

Ordu Ziraat Odasını Perşembe'ye Bağladılar
Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin Ordu Ziraat Odası'nı kapatarak Perşembe Ziraat Odası'na bağlanma kararı alması üzerine basın toplantısı düzenleyen...

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) Ordu Ziraat Odası'nı kapatarak Perşembe Ziraat Odası'na bağlanma kararı alması üzerine basın toplantısı düzenleyen eski Ordu Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necat Avcı, “TZOB, hukuksuz eylemlerine bir yenisini daha ekledi” dedi.

Necat Avcı, Ziraat Odası’nda düzenlediği basın toplantısında TZOB yönetimi ve başkanını “Anayasa’nın ana hükümlerine uymayan, kanun tanımayan, nizam tanımayan insanlar” olarak değerlendirdi. “Kavganın da bir edebi vardır” diyen Avcı, “Seçimin de bir edebi vardır. Bu insanların onuru ile oynayan insanlar bana göre onurdan şahsiyetten nasibini almamış insanlardır. Bankalara yazılan bu yazılar yönetimde bulunan ve ticaret ile uğraşan arkadaşlarımızın ticaret faaliyetlerine de zarar vermiştir. Biz meclis olarak dimdik ayaktayız. Başımızı hiçbir zaman öne eğmeyeceğiz. Yine bu sokaklarda gezeceğiz. Hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Korkunun ecele faydası yok. Şemsi Bayraktar bu korku ile bu hataları yapmaya devam edecektir. İddia ediyorum. Şemsi Bayraktar’a bu ülkede biri ‘dur’ demeyecekse gerek Tarım Bakanlığı, gerek Sayın Başkanımız ve Başbakanımızın da ifade ettiği gibi hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku galip gelecektir. Bu mantıkla, bu anlayışla TZOB 751 tane odasını bir saat içerisinde kapatır. Böyle bir sınırsız ve hukuksuz yetki olamaz. Bizim mücadelemiz bu hukuksuzlukla olacaktır” diye konuştu.

Türk çiftçisinin sırtından geçinenleri bu çiftçinin sırtından indirene kadar bu mücadelelerinin süreceğini ifade eden Avcı, “Hepinizin bildiği gibi 16 Aralık itibari ile süre gelen Ordu Ziraat Odası’nda gelişmeler takip ediliyor. Aslında bu süreç 30 Nisan tarihi ile başladı. Türk çiftçisinin sırtından geçinenleri, bu çiftçinin sırtından indirene kadar bu mücadelemiz sürecek. Bu kurumlar kimsenin babasının çiftliği değil. Babadan oğla geçen bir saltanat değil. Bir gün gelecek bu hukuksal mücadele sonunda bu saltanata Ordu’da yanacak bir ışık ile son vereceğiz. Bütün kalbimle inanarak söylüyorum. TZOB hukuksuz eylemlerine bir yenisini daha ekledi. 27 Ocak’ta Ordu Ziraat Odası seçimi yapılacaktır. Tabii ki TZOB bu seçim gününü iptal ettirmek için elinden gelen tüm gayreti sarf etmesine rağmen Ordu Merkez İlçe Kurulu’nun bu işten vazgeçmeyeceğini bildiği için bugün Anayasa’ya aykırı hukuksuz bir uygulama ile Ordu Ziraat Odası’nı kapatarak Perşembe Ziraat Odası’na bağlamıştır. Bu şudur: Türkiye’de örneği görülmemiş belki de hiç böyle bir yolu olmayan yolun açılımıdır. Bir il odasının 29 çalışanı, 29 bin kayıtlı üyesi iki tane satış mağazası, bine yakın tarımsal danışma hizmetleri de göz ardı edilerek maalesef Perşembe Ziraat Odası’na bağlanmıştır. Biz baştan söyledik. Anayasa’ya aykırı hareket ediliyor. Anayasa’nın 135’inci maddesinde açık. Türkiye’deki sivil toplum örgütlerinin görevden alınmanın usul ve esasları kanunda da belirlendiği gibi Anayasamızla güvence altına alınmıştır. Biz bu maddeyi bildiğimiz için daha önce buraya kayyum olarak atanan sarptan Sakarya’ya kadar atanarak bir yönetim oluşturarak odamızı işgal etme niyetinde olan insanlara biz bu odayı teslim etmeyeceğimizi ifade ettik. Çünkü bunun hukuka aykırı olduğunu biliyorduk. Bu yolla bu odaya el koyamayanlar Anayasa’yı da hiçe sayarak odamızı kapatıp Perşembe Ziraat Odası’na bağladılar” şeklinde konuştu.

Ordu Ziraat Odası Türkiye’nin en faal odası olduğunun altını çizen Avcı, bunun TZOB raporunda yer aldığını söyleyerek şöyle devam etti: “2011 seçimleri esas olmak üzere, 2007-2010 yılları arasında Türkiye’deki 730 oda içerisinde odaların faaliyet alanları 25 kaleme dönüştürülerek 25 kalemde en fazla faaliyet gösteren odalar sıralamasında Ordu Ziraat Odası meclis ve yönetiminin övünç kaynağı olarak birinci sıradadır. Türkiye’de birinci sırada olan bir oda maalesef bir ilçe odasına bağlandı. Anayasa’nın ana hükümlerine uymayan, kanun tanımayan, nizam tanımayan insanlar daha da ileriye giderek TZOB kararı ile Türkiye Ziraat Bankası Müdürlüğü’ne ve diğer banka müdürlüklerine yazı yazarak tüm iş ve işlemlerimizi durdurmuştur.”