Otistik Çocuklar Eğitim Bekliyor! Haberimiz Ses Getirdi

Otistik Çocuklar Eğitim Bekliyor! Haberimiz Ses Getirdi
Rize’de yeterli okul olmadığı ve arsa tahsisi konusunda protokol sorunlarının çözülememesi sonrası, eğitim alamayarak evlerine gönderilen otistik çocukların zaferi…

Rize'de Güneysu'da bulunan Kızılay Şükrü Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezinde okulun fiziki kapasitesinin yetersizliği ve yeni yapılacak okulun yer sorunları nedeniyle kaderine terk edilen otistik öğrencilerin okul sorunu çözüldü.

Olaysız Haber Olmaz sloganı ile 9 yıldır adeta Rize’nin gözü, kulağı ve sesi olan Olay53, 4 ay önce yaptığı "Otistik Çocuklar Eğitim Bekliyor!" Haberi Sonrası protokol engelleri aşıldı. Şükrü Nurten Topçuoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi yanındaki RTEÜ'ye ait arsa Milli Eğitime devredilerek öğrencilerin eğitim engelleri kaldırıldı.

Önceki gün Rize Valiliğinde, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman Kızılay İnşaat Daire Başkanı Ahmet İşgüzar ve Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği Başkanı Resul Usta’nın görüşmeleri sonrası Kızılay ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi arasında imzalanan protokolle okul arsası Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi.

romed.jpg

Vali Bektaş, burada yaptığı konuşmada, engelli çocukların eğitiminin daha bir meşakkatli olduğunu ve özveri gerektirdiğini belirterek, "Bu protokolle tahsis edilen yerde yapılacak olan okulla ailelerimizin omuzlarındaki yükü biraz olsun hafifletmiş olacağız. Burada yapılacak okul ve okul bünyesinde oluşturulacak atölyeler sayesinde çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlama şansını bulacağız." diye konuştu.

Eğitime katkı sunmak amacıyla hazırlanan projelerin, yapılan yatırımların hayati önem taşıdığını ifade eden RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise “Otistik çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak, eğitim yönünden gelişimlerini sağlamak adına atılan bu adım bizleri oldukça mutlu etmiştir. İlimize kazandırılacak bu okul sayesinde özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızın hayatında olumlu yönde ilerlemeler sağlanacak.” ifadesini kullandı.

Otistik Çocukların eğitim alabilecekleri okul için arsa tahsisi yapılması veliler ve öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı.

İLGİLİ HABERİMİZ

Otistik Çocuklar Eğitim Bekliyor!....