Ovit Tüneli'nde sondaj çalışmaları başlayacak

Ovit Tüneli'nde sondaj çalışmaları başlayacak
Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal, dün akşam Çay Tv’de Hasan Yavuz Bakır’ın hazırlayıp sunduğu Perspektif programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Karal’dan Çarpıcı Açıklamalar...

Demokratik açılım, Ovit tüneli gibi konulara değinen Karal; Ovit Tüneli artık Rize- Mardin yolu kapsamında devletin resmi kayıtlarına geçmiştir ve 20 Aralıkta ihaleyi alan firma proje için ilk çalışmayı başlatacak dedi.

Karal konuşmasına şöyle devam etti:

Ovit Projesi bizim için önemli bir olay ve son yaşanan üzücü olayın ardından Ovit tüneli projesinin ne kadar gerekli olduğu ortaya çıkmıştır. Bu konuda gerekli adımlar atılıyor. Hükümet kararını verdi. Ovit Tüneli önümüzdeki yılların en önemli gündem maddesidir ve yapılacak olan bir projedir. Bu artık hükümetin bir politikası haline gelmiştir. Kayıtlara geçmiştir. 30 yıldan beri konuşulmuş ama hiçbir şekilde kayda geçmemiş, hakkında da iki satır bile yazılmamış ama iki de bir herkesin kullandığı, malzeme haline getirdiği Ovit tüneli olayı artık tarihine ilk defa bir hükümet politikası haline dönüşmüştür. Karayolları Genel Müdürümüzün de bize verdiği bilgiye göre 20 Aralık tarihinde ihaleyi alacak olan firma proje için çalışmalarına başlayacaktır. Ön değerlendirmeler bitmiştir. Önümüzdeki Mart Nisan ayında sondaj çalışmalarına başlanacağını Karayolları Genel Müdürümüz bizzat kendisi Ovit dağı çamlık mevkiinde bize söylemiştir. Bu resmi bir bilgidir.

DTP PROVOKE EDİYOR!

Karal demokratik açılım konusunda da önemli mesajlar verdi

Demokratik açılımın sadece Kürtleri değil dindarları, Alevileri kısacası demokratik açıdan problem yaşayan herkesi kapsadığı ifade eden karal “Bu bir süreçtir, bütün vatandaşlarımızın sağduyuyla bu sürece katkı sağlaması gerekir. DTP maalesef bu açılımın başarıya ulaşmasından endişe ediyor ve provakatif yöntemlere tevessül ediyor. İzmir’de yapılan olayları görüyorsunuz. Demokratik Toplum Partisi’nin ortaya koymuş olduğu hareketler çok anlamlı ve manidardır. Tüm atılan bu adımları maalesef baltalamaya yönelik yapılan girişimler ve orda ortaya konan tavırlar, fotoğraflar bütün bu bizim atmış olduğumuz iyi niyet adımları gölgelemiştir.

Bunları anlayışla karşılamamız mümkün değildir. dedi

SORUN İDARİ DEĞİL, HUKUKİ

Programda Çaykur’da kadro alamayan işçilerle ilgili bir değerlendirmede de bulunan Karal; Çaykur’da kadro alamayan işsiz kardeşlerimizin sorunu bizim sorunumuzdur. 100 küsür arkadaşımız bir veya iki günden dolayı biz 6 ay çalıştık ama bir iki gün eksiğimiz var, bizde mağdur olduk diyerek hak talebinde bulunduklarında biz bu arkadaşlarımızın yanında yer aldık. Kendilerine destekçi olduğumuzu ifade ettik. Olay siyasi boyutu olan bir olay değil, olay idari boyutu olan bir olay da değil, olay tamamen hukukidirve mahkeme boyutunda Danıştay bu konuda aleyhte bir karar vermiştir.

Şu an itibarıyla mahkemeye itirazın sonucunu beklemek zorunda odlularını belirten karal; bu arkadaşlarımıza kadro verilmesi imkanını çıkaran bizim hükümetimizdir. Dolayısıyla bu imkanı sağlayan hükümet onların kurumdan çıkarılmasını arzu etmez. Kaldı ki devlet bakanımız Faruk çelik buradayken kendileriyle görüştü, sorunlarını dinledi. Merkezi hükümette bu arkadaşların sorunlarını takip ediyor “ diye konuştu.