Öz Gıda-İş Sendikası'ndan İl Dışından Gelecek ÇAYKUR Mevsimlik İşçileri İçin Duyuru

Öz Gıda-İş Sendikası'ndan İl Dışından Gelecek ÇAYKUR Mevsimlik İşçileri İçin Duyuru
Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığı, çay üretiminin yapıldığı Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun illerine il dışından gelecek ÇAYKUR mevsimlik işçileri için duyuruda bulundu.

Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanlığından yapılan duyuruda, il dışından gelecek ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin sendikanın fabrika temsilcileri ile iletişime geçmeleri gerektiği ifade edilerek, mevsimlik işçilerin fabrikaların bulunduğu illere (Rize, Artvin, Trabzon, Giresun) geldiklerinde 14 gün karantinada kalacaklarının bilinmesi gerektiği kaydedildi.

Duyuruda, “Bu yıl yaş çay kampanya açılış tarihi iklim şartlarına istinaden en erken 15 Mayıs ve sonrası gibi düşünülüyor. Genel müdürümüzle yaptığımız istişareler neticesinde şehir dışında ikamet eden işçi arkadaşlarımızın işbaşı yapabilmeleri için fabrikaların bulundukları illerimize geldiklerinde evlerinde 14 gün karantinada kalmaları mecburidir. Bu nedenle şehir dışında (İstanbul, Ankara vb illerde) ikamet eden arkadaşlarımız bağlı bulundukları fabrika temsilcileri ile iletişime geçip fabrika müdürlerimizden imzalı resmi işe davetiye yazılarını en geç 30 Nisan’da ellerinde olacak şekilde WhatsApp üzerinden talep edebilirler. Bu yazının bir çıktısını alıp bağlı bulundukları ilçe emniyet müdürlükleri veya Kaymakamlıklara onaylatıp şehirler arası seyahat müsaadesi alabilirler. Farklı İllerde ikamet eden arkadaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına, temsilcilerimiz ile iletişime girmeleri sorunun çözümü adına önemini ifade eder saygılar sunarız” ifadelerine yer verildi.

oz-gida-is-sendikasi-dogu-karadeniz-rize-sube-baskanligi,-il-disindan-gelecek-caykur-mevsimlik-iscileri-icin-duyuruda-bulundu..jpg