Özçelik: Dünyada Böyle Bir Olay Yaşanması Mümkün Değil, Yolcusu Var Uçak Seferi Yok

Özçelik: Dünyada Böyle Bir Olay Yaşanması Mümkün Değil, Yolcusu Var Uçak Seferi Yok
BBP Rize İl Başkanı Ensar Özçelik, Rize Artvin Havalimanı’na yolcu potansiyeli bulunmasına rağmen konulmayan seferler ve iptal edilen uçuşlar dolayısıyla Dünya’da böyle bir olayın yaşanmayacağını belirterek siyasi sorumluları göreve davet etti.

Mevcut bakan ile birlikte son 3 bakanın Trabzonlu olduğu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Trabzonlu Genel Müdürün makam koltuğunda yer aldığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinde Trabzon hegemonyası altında hizmet vermeye çalışan Rize Artvin Havalimanı, açılışından bugüne 1 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen Ankara ve İstanbul’a sınırlı sayıda uçak seferi dışında hiçbir ile direkt uçuş sağlamazken ve toplam günlük uçak sefer sayısı 11 ile sınırlandırılırken Rize ve Artvin yolcularının Trabzon Havalimanını kullanmak zorunda bırakılmasıyla Trabzon Havalimanı tarihinin en fazla uçak seferlerini rekorlar kırarak gerçekleştirmeye devam ediyor. Son olarak Trabzonlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 30 Haziran 2023 tarihinde Trabzon’a 12 farklı ülkeden uçuş gerçekleştiğini ve Trabzon Havalimanı’nın 145 uçak trafiğiyle en yüksek rakama ulaştığını açıklayarak Rize Artvin Havalimanı'na sefer koymamalarının gerekçesini özetler nitelikte Trabzon'a nasıl katkı sağladıklarını açıkça ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı, 2 Cumhurbaşkanlığı Yüksek istişare Kurul Üyesi, 1 Bakanı, 5 Bakan Yardımcısı, 3 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 2 AK Parti MKYK Üyesi ile Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürünün Rizeli olduğu yerde Rize Artvin Havalimanı’nın hizmet yerine mağduriyet üretmesine bu isimler ve iktidar sessiz kalırken Rize kamuoyu tepkilerini dile getirmeye devam ediyor. Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Rize İl Başkanı Ensar Özçelik de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Rize Artvin Havalimanına sahip çıkılmasının herkesin görevi olduğunu belirterek, Rize Artvin Havalimanındaki eksik olan sefer sayıları ile süreklilik haline gelen uçuş iptallerinin Rize ekonomisi için büyük kayıp olduğunu kaydederek, siyasi sorumluları bir an önce sorunu çözmeleri gerektiğini söyledi.

İl Başkanı Özçelik yaptığı açıklamada, “Rize Artvin Havalimanında sefer sayısının eksikliği, hava şartlarından dolayı iptal edilen uçuş sayılarının artması ekonomik açıdan ciddi kayıplara ulaşmıştır. Mega projelerin arasında yer alan havalimanımızın bu sorunları çözmek için siyasi sorumluların olaya el atması elzem olmuştur. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir olayın yaşanması mümkün değildir. Yolcusu var, havalimanı kapasitesi var, altyapısı var, potansiyeli var, yıllık hedefi var, kısacası her şeyi var ama sefer sayısı yetersiz. Başka yerde bu durumu göremezsiniz. Açılışını Cumhurbaşkanımızın gerçekleştirdiği değerli esere sahip çıkmak bizim görevimizdir. Bu kapsamda siyasi olarak 1.derece sorumlu olan kardeşlerimiz bu sorunları çözmelidir. Rize halkı bunu bekler. Havalimanımızın iki ille sınırlı kalması kafamızda soru işaretlerinin artmasına sebep olmaktadır. Rize ve Artvin halkının çoğunlukla yaşadığı Bursa ve İzmir illerinin de acilen bu yaz döneminde eklenmesi talebimizdir. Havalimanımızda yaşanan olumsuz havalardan dolayı zaten az sayıda inen uçakların iptal edilmesi Rize Artvin Havalimanına yakışan bir durum değildir. BBP Rize olarak uyarıyoruz, her inmeyen uçak için Rize ekonomisi kaybediyor. Sorunu gündeme getirmek hepimize vebal olduğu gibi, sorunu çözmek de siyasi kardeşlerimizin üzerindedir.” dedi.

devletin-ve-iktidar-partisinin-zirvesindeki-rizeliler.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
37 Yorum